Aida Soriano Fiérrez

Remuntada i victòria del Platges de Mataró a Olesa

Els unionistes van ser capaços de superar un desavantatge de dinou punts al descans i guanyar el partit per 77-83 gràcies a un fantàstic tercer quart

El Platges de Mataró es va fer amb la sisena victòria de la temporada en imposar-se a domicili al Nexus C.B. Olesa per 77-83 en la setena jornada de Lliga EBA, disputada diumenge passat, dia 4. El sisè triomf, però, no va ser cosa fàcil i els unionistes van haver de remuntar un marcador advers de 53-34 al descans. Així, els d’Albert Illa amb un tercer quart digne d’emmarcar van ser capaços de donar la volta a l’electrònic i arribar als últims deu minuts de matx per davant (61-62). El bon treball defensiu efectuat pel conjunt mataroní durant la resta de l’enfrontament va fer possible el definitiu 77-83. L’única nota negativa de la jornada la va protagonitzar Roger Joan en fer-se mal al genoll a l’inici de l’encontre. El jugador resta pendent de les pertinents proves que se li realitzaran per determinar l’abast de la lesió.

Diumenge passat, les grades del Pavelló C.B. Olesa van estar regentades per aficionats unionistes que s’havien desplaçat amb el Platges de Mataró per ser testimonis del que podia ser la sisena victòria consecutiva de l’equip dirigit per Albert Illa. Els locals, però, recent campions de la Lliga Catalana EBA i botxins del Platges de Mataró en la mateixa competició en el mes de setembre, no serien un plat de bon gust i això els d’Illa ho sabien. De fet, els unionistes no van trigar ni cinc minuts en comprovar la dificultat de l’adversari quan a base de triples i de jugades perfectes els de Joan Peñarroya van començar a escapar-se al marcador. A més, a tres minuts de l’inici de l’encontre, l’aler unionista Roger Joan es va lesionar el genoll i no va poder continuar, fet que va deixar tocats els mataronins, que de mica en mica veien com el rival posava terra de per mig sense poder posar remei. Així, amb un gran Valentín Holgado (19 punts) a pista, l’Olesa va marxar al descans amb una diferència sobre el Platges de Mataró de gairebé vint punts (53-34).

Arribats a aquest punt i després de comprovar que a l’Olesa li sortia tot i que el triomf estava a punt d’esfumar-se, Albert Illa va encoratjar els seus jugadors a retallar distàncies de tal manera que el que semblava impossible quan els unionistes van entrar al vestuari, no semblava gens descabellat en sortir-ne. I dit i fet, perquè a base d’una defensa aferrissada, una gran intensitat en totes les jugades i un excel·lent Marc Forcada (22 punts i 10 rebots), secundat per Iki (20 punts i 17 rebots), els de la capital del Maresme van ser capaços de retallar vint punts al rival amb un parcial de 8-28 i ficar-se per davant (61-62). Res no estava decidit, però lo més difícil ja s’havia aconseguit. La remuntada s’havia consumat i era qüestió d’imprimir el mateix ritme al que restava de matx per poder tornar a casa amb el triomf. I sense dubtar-ho ni un moment, el Platges de Mataró es va dedicar a jugar com sap i malgrat que el rival va estar ferm en la seva voluntat de guanyar, la victòria se la va endur el conjunt d’Albert Illa per 77-83.

Al final de l’enfrontament contra l’Olesa, el tècnic unionista afirmava: “Ha estat desesperant, perquè perdíem de vint punts al descans”. “Aquesta victòria té molt de mèrit. Avui els nois s’han guanyat el respecte de tothom”, assegurava Illa. És per aquest motiu que l’entrenador del Platges de Mataró té molt clar que “no ens podem creure superiors a ningú, però tampoc ens hem de sentir petits contra cap equip”.

Amb el triomf a Olesa, els unionistes segueixen líders a la classificació del grup C de Lliga EBA, compartint aquesta posició amb el Valls. Sis victòries consecutives i una única derrota avalen aquest liderat. El proper partit dels mataronins serà contra l’Andorra dissabte vinent, dia 10, a les 20h al Josep Mora.