-
-

Raquel Gonzàlez acaba 14a al Mundial de Pekín

L'atleta mataronina es queda fora de la final a la que optaven els vuit primers classificats

No ha pogut ser. Raquel Gonzàlez, atleta de marxa del FC Barcelona, participava aquesta matinada al Mundial d'Atletisme en els 20km marxa (n'és la campiona d'Espanya) amb l'objectiu d'intentar quedar entre les vuit primeres classificades per passar a la final d'aquesta prova i aconseguir el bitllet pels Jocs Olímpics de Rio. Pero l'atleta mataronina no va poder col·lar-se entre les millors tot i fer una bona prova i acabar en una molt meritòria 14a posició. Gonzàlez va fer un temps de 1h i 32 minuts.

L'atleta mataronina va arribar el cap de setmana passat a la capital xinesa per intentar aclimatar-se el millor possible tant al temps com també al canvi horari.  En declaracions recollides per l'agència EFE, Gonzàlez explicava que les condicions eren "molt dures" (26 graus i 61% d'humitat) i que ho havia "donat tot" malgrat no haver aconseguit entrar entre les vuit primeres. "Pensava que no arribaria al final perquè em tremolaven molt les cames, però al final he pogut superar a dues rivals més".

També lamenta haver-se quedat fora de les posicions principals, tot i que admetia que era conscient de la dificultat: "Les marques no han sigut bones però estava molt car classificar-se malgrat no haver-hi cap russa", va afegir a EFE.