Bea Delgado: "Prioritzem que es pugui mantenir l’activitat esportiva”
Bea Delgado: "Prioritzem que es pugui mantenir l’activitat esportiva”

"Prioritzem que es pugui mantenir l’activitat esportiva”

Parlem amb la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Bea Delgado, que vaticina que l’actual situació pandèmica s’allargarà els propers mesos

En quin estat estan les instal·lacions esportives locals, ara que tornen a ser punt d’interès?

Hem fet un estudi, una recerca de totes les nostres instal·lacions. Saber com estan i quines són les seves deficiències. La nostra prioritat és posar-les al dia i anirem prioritzant, instal·lació per instal·lació, per intentar que no s’aturi l’activitat esportiva. Hem de tenir les instal·lacions hàbils i per tant si, per exemple, hi ha goteres el que fem és intervenir a les cobertes. Des del primer moment hem valorat la necessitat de posar-nos al dia. Fer-ho en tots els equipaments és la nostra prioritat. Però clar, aquesta tasca ens l’ha complicat molt dos factors amb els que no hi comptàvem: el Gloria i la pandèmia de Covid-19.

Quina seria la següent prioritat?

Hi ha una sèrie de petites deficiències a les diferents instal·lacions que si no hi treballem són grans problemes per a la pràctica esportiva. Tenim com a prioritats intervenir en les goteres del Teresa Maria Roca i també al gimnàs de la boxa que hi ha al Velòdrom. Tornarem a mirar també les cobertes del Jaume Parera, perquè caldrà repassar-lo també per adaptar-nos a les exigències de l’Ok Lliga. Al Josep Mora estem instal·lant més il·luminació, al camp de la Llàntia estem millorant la tanca perimetral i els vestidors i al Camp del Centenari treballarem en unes humitats. 

El pavelló Jaume Parera, un dels que tenen goteres

El pavelló Jaume Parera, un dels que tenen goteres


I el pavelló Eusebi Millan, quan se’n podrà canviar el terra?

Ho tenim pendent perquè és una inversió important i hem de calcular bé quan hi podem fer front. Tenim present que hi ha el compromís de posar-lo al dia però es va aturar pel Gloria, que ens fa prioritzar el manteniment i després la Covid. Està endarrerit en el calendari però la inversió està aprovada.

“Els grans esdeveniments com les caminades hauran de seguir sent virtuals” 

 

Què ha hagut de canviar en el dia a dia de l’esport local amb la Covid?

Les instal·lacions tenen un protocol d’actuació d’acord a la Covid, que s’aplica i que sense el treball conjunt d'entitats, clubs i ajuntament no hagués estat possible. En aquests moments és importantíssim anar de la mà. Hi ha recorreguts separats d’accés i de sortida, protocols per als esportistes i tècnics que o bé s’han de prendre la temperatura amb un termòmetre que hi ha, gel hidroalcohòlic, mascareta i distància sempre que no comenci l’activitat. Els vestidors no es poden utilitzar, han de venir canviats i s’han de canviar el calçat per jugar. A partir d’aquí, el funcionament és de grups bombolla. A partir d’aquí cada club, amb la seva casuística, ha adequat el protocol al seu cas a efectes d’accessos esglaonats i altres. Nosaltres apostem perquè es pugui mantenir l’activitat física.

Com s’ha gestionat l’accés a les grades de les instal·lacions esportives, primer tancat i finalment obert?

Prioritzant la salut dels esportistes i el propi fet que hi hagués activitat física, des d’un primer moment vam vetllar de la mà dels clubs per uns protocols que blindessin aquest poder fer esport. Va ser al cap d’unes setmanes que vam obrir la porta a que entressin 2 acompanyants per esportista, a les quals s’havia de practicar registre (per facilitar rastreig) i les mateixes mesures que als esportistes. Ara hem fet una passa més, obrint les instal·lacions al públic. Hi ha un aforament diferent en cada instal·lació i són els clubs els que elaboren un protocol per a cada cas que òbviament tenen tots en comú aspectes com la mascareta obligatòria, higiene de mans, etcètera. Fins i tot hi ha federacions que demanen un registre d’auto-responsabilitat. Una altra cosa és important és que un cop a dins no ens relaxem: això ho estem veient de famílies i de públic i ho hem d’evitar. Les normes bàsiques no es poden excedir.

Els esdeveniments més populars com la mitja marató, els triatlons o curses.. teniu alguna previsió de quan podrien tornar?

Estem veient les grans dificultats que estan tenint els organitzadors d’esdeveniments així i preferim pensar en un altre tipus d'esdeveniment que no posi en perill la salut de les persones. Estic pensant per exemple en les moltes iniciatives solidàries que hi ha i que s’estan repensant en format virtual. Seguirem treballant amb les federacions i clubs per poder fer els esdeveniments quan es pugui, en la mesura que es pugui. Però la complexitat és alta i és probable que tot aquest trimestre es mantingui aquesta tònica. 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive