-
-

Primera victòria a casa i liderat

El Pavelló Teresa Maria Roca va veure el primer triomf a casa dels de Guiteras, tercera victòria de la temporada

Victòria més complicada del que s'esperava a casa. El Tot Mataró JHM va vèncer per la mínima 28-27 en el partit disputat dissabte passat al Teresa Maria Roca davant el Manyanet les Corts, un feble rival que es va trobar amb opcions de treure algun profit de la seva visita a Mataró en una segona part fluixa dels jugadors groc-i-negres. Malgrat tot, l'equip va aconseguir la tercera victòria de la temporada, primera com a local, i l'equip es col·loca líder del grup de la Lliga Catalana amb set punts.

El partit va començar amb un equip mataroní disposat a sentenciar el més aviat possible. Durant el primer tram del matx els visitants van aguantar el tipus davant un Joventut que, de nou sota la batuta atacant de Sergi Rodríguez, portava el pes del partit. Després de quinze minuts més ajustats en el marcador que no pas en el joc, els mataronins van començar a posar terra pel mig en el lluminós, aconseguint primer una màxima avantatge de tres gols que acabaria amb cinc gols de diferència al final del primer temps: 16-11.

Marc Fuster, amb cinc gols, sembla que mica en mica torna a agafar els bons registres anotadors que va aconseguir en la seva última temporada a Mataró, abans de marxar a Granollers, i va ser el segon màxim golejador de l'equip després de l'esplèndid Sergi Rodríguez, que dissabte va aconseguir set dels 28 gols del seu equip. En la represa el partit semblava vist per sentència amb l'eficàcia golejadora dels mataronins, i això que Marc Raga no va ser el de sempre de cara a gol. Als deu minuts, la màxima avantatge de vuit gols respecte els barcelonins (22-14) feia pensar en una victòria còmode dels de Guiteras, tot i que això no va ser així per la falta de concentració a vint minuts pel final. Contínues errades en atac i una defensa poc contundent en comparació en la primera part van afectar a l'equip mataroní, que veia com la distància s'anava reduïnt primer a sis gols, després a quatre, fins a quedar-se només amb un gol d'avantatge a menys de deu minuts pel final.

Amb el 25-26 al marcador, el partit va agafar un gir totalment inesperat. Un atac precipitat dels mataronins va acabar amb un llançament de Fuster que el Manyanet va contraatacar amb l'empat a 26. L'equip, de nou amb la pilota, va tornar a perdre-la (una constant en l'últim tram de la segona part) i els barcelonins aconseguien posar-se per davant en el marcador quan faltava només un minut i mig per acabar el partit. Sergi Rodríguez va fer el seu setè gol que servia per empatar el matx i posar emoció a uns últims compassos de partit vibrants. Quan quedaven vint segons per que sonés la botzina, Marc Raga, poc inspirat en atac, va ser decisiu fent el seu segon gol que significava el 28-27. Els groc-i-negres van defensar amb força els últims segons del partit i van sumar el triomf que els hi dóna el liderat del grup amb set punts.

La setmana vinent els mataronins tornaran a jugar a casa, a les 18.00 davant el Poble Nou.