Aida Soriano Fiérrez

Primer triomf del Platges de Mataró a Lliga EBA (80-97)

Davant l'Utebo, els unionistes van jugar un partit perfecte on Jordi Ventura va ser l'estrella que més va brillar amb una actuació sublim

Primer desplaçament de la temporada del sènior masculí del Platges de Mataró i primera victòria de la temporada per 80-97, en la segona jornada de Lliga EBA. La víctima dels unionistes va ser el Desarrollo Utebo, un conjunt recent ascendit a la categoria, però amb qualitat. En el matx de dissabte passat, 29 de setembre, els d'Albert Illa, que venien de plantar cara a un expert Montcada, van fer un partit molt seriós i el primer triomf de la temporada ja és un fet. Destacada va ser l'actuació de Jordi Ventura, impecable, formidable, amb un 100% d'efectivitat en els 25 punts que va anotar (una cistella de dos, cinc triples i vuit tirs lliures) i amb una valoració de 30.

Un parcial inicial de 3-14 a favor del Platges de Mataró va ser el preludi del que seria el matx de dissabte. Molt motivats, els unionistes duien a terme bons atacs i de seguida pressionaven el rival. A més, els d'Albert Illa sempre van mantenir una diferència mínima amb els locals de 10 punts, per la qual cosa tot va anar sobre rodes. El primer quart finalitzava amb un resultat de 18-27. Al descans el conjunt mataroní va marxar amb un 34-51 i l'últim quart començava amb un 60-72 favorable, que s'acabaria d'arrodonir amb el 80-97 final.

L'Utebo, reforçat amb un base i un escorta argentins, nacionalitzats italians, amb gent jove i alta, no es va donar per vençut i van ser un digne oponent malgrat haver perdut en la primera jornada contra el Granollers de 51 punts. El Platges de Mataró per la seva banda, va tenir Jordi Ventura com a gran protagonista, però aquest va estar secundat en tot moment per les bones actuacions dels seus companys, tant en el joc interior (Iki, Adrià Fradera, Sergi Homs) com en l'exterior amb homes com Forcada, Roger o Jobacho, que va aportar molta seguretat a l'equip.

Albert Illa: “Hem jugat molt bé en atac”
Al final de l'encontre, l'entrenador unionista, Albert Illa, expressava la seva alegria per la victòria i donava les seves impressions sobre el matx: “Hem començat molt bé, hem jugat molt bé en atac, durant el partit hem estat amb una bona actitud i amb motivació, i en Jordi ha estat fantàstic”. “Si haguéssim sortit amb por i tous potser la cosa hagués estat diferent. Ara podem anar a Granollers amb tranquil•litat i a intentar guanyar”, assegurava el tècnic.

Amb el triomf davant l'Utebo, el Platges de Mataró estrena la casella de victòries i es situa a mitja taula del grup C de Lliga EBA. El proper compromís dels unionistes tornarà a ser a domicili, aquesta vegada contra el Granollers, màxim favorit. Serà dissabte vinent, 6 d'octubre.