Marc Mayola

Podis mataronins a la Cursa de Muntanya 'Castell de Burriac'

Jessed Hernández va ser segon en categoria masculina i Sònia Malo tercera en la femenina

La cursa Castell de Burriac "Memorial Pere Asturiano", de poc més de 22 quilòmetres de recorregut i 2.230 metres de desnivells acumulats tenia, enguany, un itinerari diferent al dels anys anteriors. El canvi més important era l'ascensió al Castell de Burriac en el tram final de la prova (km.19). Després de coronar el castell, només faltava el descens fins Argentona.

La pluja va fer endarrerir mitja hora el tret de sortida. L'organització de la cursa va actuar amb rapidesa i va facilitar el pavelló poliesportiu d'Argentona per tal que els atletes poguessin fer exercicis d'escalfament i, al final de la prova, avituallar-se i rebre massatges tot resguardats de les inclemències del temps.

En categoria d'homes van prendre la sortida 261 corredors. José Manuel Granadero va dominar la prova del principi a la fi. El jove mataroní Jessed Hernández va ser l'únic que el va poder seguir durant els primers quilòmetres. Un cop acabada la cursa, Granadero, virtual campió del Circuit Català de Curses de Muntanya, va explicar que "no esperava que a les baixades hi hagués trams tant tècnics i la segona pujada (Montcabrer) és molt forta. La cursa m'ha agradat molt."

En categoria de dones hi van participar 27 corredores. Roser Español va encapçalar la cursa durant alguns quilòmetres però, al final, Mònica Ardid va poder superar-la per guanyar la prova amb una diferència força destacable de 6 minuts. La mataronina Sònia Malo, actual subcampiona de la Copa Catalana, va ocupar el tercer lloc del podi femení.