Marta Bach i Roser Tarragó, dues de les representants mataronines

Plata per les mataronines amb Espanya a la Superlliga Mundial

El combinat de Miki Oca perd la Superfinal davant la poderosa selecció dels Estats Units.

Roser Tarragó, Marta Bach i Laura López van aconseguir diumenge una nova medalla. Aquest cop de plata i amb Espanya, combinat que va perdre davant els Estats Units a la superfinal de la Lliga Mundial. Les de Miki Oca van fer una cita molt complerta i només van encaixar dues derrotes davant les nord-americanes, primer a fase de grups i després en la gran final. És la millor posició que aconsegueix Espanya en aquest torneig, on fins ara havia aconseguit arribar al quart lloc. Un bon entrenament pel gran objectiu de les guerreres: els Jocs Olímpics de Rio on el gran rival per l'or serà, com ja va passar a Londres 2012, l'equip nord-americà.

Les espanyoles van sortir a per totes davant un rival duríssim que en el primer moment va colpejar amb força: 2-0. Abans d'acabar el parcial, les de Miki Oca retallaven distàncies i acabava finalment amb 3-2. A la represa, les nord-americanes tornaven a avançar-se en el marcador obrint forat (4-2) però Espanya s'acostava una vegada més. Repartiment de cops i amb 5-4, dues dianes seguides de les americanes obrien escletxa fins el 7-4.

En el tercer període, Espanya no va aconseguir acostar-se al marcador en cap moment i les nord-americanes sempre jugaven amb l'avantatge de tres gols. Així es va arribar al darrer quart. En aquest, amb un 2-0 inicial, semblava que tot estava ja sentenciat: 12-7. Malgrat que Espanya no va baixar els braços, ja no va haver-hi temps per a la remuntada i al final el matx va caure de part dels Estats Units per 13-9.