-
-

Aida Soriano Fiérrez

Partidàs del Platges de Mataró a la pista del Valls

Els unionistes van passar per damunt del tercer classificat (67-95), sumen el desè triomf de la temporada i escalen una posició a la taula

Victòria del Platges de Mataró davant el Valls per 67-95. Els homes d’Albert Illa van demostrar en la disputa de l’últim partit de la primera volta de Lliga EBA, disputat dissabte passat, dia 19, a domicili del conjunt tarragoní, que la derrota davant l’Igualada va ser un entrebanc que més enllà de debilitar-los els ha fet més forts. Al primer quart els unionistes guanyaven de deu punts (19-29) i al descans l’electrònic reflectia un 48-36 amb una renda de dotze punts a favor dels mataronins. El tercer quart, però va ser el més complicat pels visitants, que van veure com el rival retallava diferències i es col·locava a set punts (66-59) a falta encara dels últims deu minuts de matx. Però amb la bona actuació de Jordi Ventura des de la línia de triples (7) i el veritable retorn d’Iki -apagat en les darreres setmanes- amb 20 punts i 14 rebots, el Platges de Mataró va sentenciar el Valls amb un parcial de 8-29 i un resultat final de 67-95. Ara els grocs, amb la victòria per 28 punts sobre els homes dirigits per Jordi Martí, sumen la desena de la temporada, tanquen la primera volta del campionat quarts a la classificació i permeten que l’afició segueixi somniant amb l’ascens.

Dissabte, la lluita entre els dos equips revelació del grup C se la va emportar el Platges de Mataró. Els unionistes, imprimint un gran ritme al partit, van aconseguir finalitzar el primer quart deu punts per sobre al lluminós (19-29). Malgrat tot, en el segon període els tarragonins van saber aguantar l’embranzida dels de la capital del Maresme i la diferència a favor del Platges només va poder augmentar en dos punts (48-36). En la represa, però, els de Jordi Martí van sortir a remuntar el matx i els d’Albert Illa van patir amb les penetracions, alguns desajustos en el rebot i amb l’efectivitat de Jonathan Ramírez, molt inspirat des dels 6’25m, doncs va anotar 24 punts d’entre els quals 6 triples. Així, el Valls es posava a set punts dels grocs (66-59) al termini del tercer quart. Res estava decidit, però els mataronins aquesta vegada no estaven disposats a perdre un partit en el que havien manat tota l’estona. Amb Iki dominant sota taulell i Jordi Ventura (25 punts) sumant en atac, secundats per Adrià Fradera, Roger Joan i Jobacho, el Platges de Mataró va endossar un parcial de 8-29 al rival, tot aprofitant la poca fluïdesa en el joc dels locals i sentenciant el partit amb el definitiu 67-95.

A la conclusió de l’encontre, l’entrenador unionista, Albert Illa, no s’acabava de creure el que havia passat i qualificava com a “increïble” el matx realitzat pels seus jugadors. Així mateix, el tècnic assegurava que la capacitat del seu equip el segueix sorprenent dia a dia i que han d’anar “partit a partit”, però que aquest triomf els permet seguir somniant.

El proper obstacle dels mataronins serà el temible Montcada, un dels favorits i també rival directe del Platges en la lluita per les primeres places de la classificació. Serà diumenge vinent, dia 27, a partir de les 18.15h, a pista contrària, i amb el que el Platges de Mataró donarà el tret de sortida a una segona volta que decidirà quin lloc mereix el conjunt unionista a la lliga.