capgros.com

Oscar Lao, investigador en genètica a Rotterdam

Testimonis de mataronins que viuen a l'estranger

Ens pots dir el nom, la ciutat on vius i la feina i activitat que hi desenvolupes?
Em dic Oscar Lao Grueso. Visc a Rotterdam (Països Baixos). Treballo com a investigador en el camp de la genètica de poblacions humanes a l'hospital Erasmus Medical Center.

Quan i que et va impulsar a marxar-hi?
Fa set anys vaig acabar la tesi doctoral a la Universitat Pompeu Fabra en el mateix camp en el que treballo ara. Em varen suggerir marxar fora una temporada per adquirir experiència i poder tornar després amb un bon Curriculum Vitae, ja que actualment a moltes beques i places acadèmiques és necessari demostrar experiència a l'estranger.

Tens previst quedar-t'hi molt de temps o penses en tornar?
Tornar ara mateix es complicat. Si abans, quan tot anava "bé", ja s'invertia poc en ciència, ara amb la crisi encara menys. En el pensament tenim el tornar algun dia. Però quan, és difícil de dir. Un sap quan marxa, no quan podrà tornar...

Quins contrastos has notat en el teu país d’acollida?
Des del punt de vista climatològic, aquí plou molt i hi ha poc solet. Al començament es nota molt la manca de llum, però un s'acaba acostumant a tot. Des de el punt de vista cultural, existeix un llibre ("The UnDutchables, an observation of the netherlands: its culture and its inhabitants.") on s'expliquen algunes de les "peculiaritats" que més sorprenen als estrangers. Al principi quan vaig arribar el vaig començar a llegir (es com una espècie de "ho has de llegir"), però al cap d'unes pàgines em va fer molta por el que veia... Potser el que jo destacaria més és el pragmatisme que tenen els holandesos a l'hora d'abordar diferents aspectes que a Espanya son considerats com mes tabú (com ara les drogues o la prostitució) i a l'hora de fer negocis.

Que trobes més a faltar de Mataró?
Sobretot a la família i els amics. També em manca molt el meu Mediterrani, la platja i poder passejar i fer vida per la Riera (i menjar els Frankfurts de la placa Santa Anna!).

Estàs connectat a l’actualitat de la ciutat?
Si. La mare em fa resums del que passa a la ciutat molt sovint.

Com veus Mataró en la distància?
Per un cantó, veig que hi ha moltes coses que es podrien (o haurien de) millorar; per l'altre, estar a fora també m'ha servit per valorar més tot el que hi ha i es fa a Mataro.

Ens pots explicar alguna anècdota?
Set anys donen per molt. Potser la primera que vaig experimentar va ser amb la llet. Aquí molta gent dina i sopa amb llet (en comptes d'aigua o vi). Jo vaig provar-ho mentre menjava amanida i no va ser la millor de les idees que he tingut a nivell estomacal...


Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive