Núria Martínez, campiona de la Copa de la Reina amb el Salamanca

La base mataronina va ser MVP de la final amb 21 punts i va portar al seu equip a guanyar el Mann Filter (74-68) després d'una emocionant pròrroga

La base mataronina Núria Martínez es va convertir en la gran protagonista de la final de la Copa de la Reina que va enfrontar el seu equip, el Perfumerías Avenida Salamanca, al Mann Filter. Martínez va ser escollida MVP de la final després de posar-se l'equip a l'esquena i, amb 21 punts, protagonitzar una gran remuntada que va donar el primer títol estatal al Salamanca.

Les de Martínez van començar molt bé i es van situar 14-3 quan només s'havien jugat tres minuts i mig. Però les aragoneses no es van enfonsar i van lluitar per fer la volta al marcador. A més, l'equip salmantí es va carregar de faltes, la qual cosa els va fer restar efectivitat i potencial. Al descans es va arribar amb el resultat de 31 a 30.

La remuntada de Mann Filter va arribar després del descans. Una sèrie de protestes per part de l'equip de la mataronina va provocar que les aragoneses tinguessin vuit tirs lliures que van aprofitar, situant-se 35-42. El desconcert salmantí va continuar i la diferència va augmentar fins a onze punts (41-52). Els últims minuts van ser molt emocionants i els dos equips van notar els nervis, però, tot i això, al final es va arribar amb un empat a 63 que forçava la pròrroga. En aquesta fase, tot i que a la resta del partit també havia sigut important, va ser quan Núria Martínez es va posar l'equip a l'esquena i va ser mereixedora de ser considerada la millor jugadora de la final. Amb 21 punts, la mataronina va portar el seu equip cap al triomf per un resultat de 74-68.

La base, eufòrica per la victòria a la Copa de la Reina, va declarar després de l'encontre que "ha sigut increible. Vam aconseguir remuntar un partit perdut i vam tenir fe en les nostres possibilitats. Algú havia d'assumir la responsabilitat. Ho vaig provar i em va sortir bé, però el triomf és de tot l'equip. Ha sigut una victòria històrica".