Aida Soriano Fiérrez

Nova oportunitat per a la Unió de seguir viva a la Lliga EBA

El sènior femení intentarà donar la sorpresa davant el líder, sumar la quarta victòria de la temporada i sortir del descens directe

Després de nou jornades consecutives sense conèixer la victòria i a falta de sis jornades pel final de la Lliga EBA, l'equip dirigit per Tito Sobrín necessita una victòria urgentment per confirmar les seves possibilitats de salvar la categoria i per pujar la moral del vestuari. El rival que tindrà davant el conjunt unionista en aquesta jornada número 21 serà el Ciudad Torrealta, quart classificat. L'equip murcià, que lluita per entrar en el play-off d'ascens (hi entren els tres primers classificats), ha guanyat 14 partits i n'ha perdut sis, i porta quatre jornades sense conèixer la derrota. Per la seva banda, els de Sobrin són penúltims a la classificació, amb 5 victòries i 15 derrotes, i no voldran perdre l'oportunitat d'acabar amb la ratxa negativa en la que es troben.

En la primera volta, el Ciudad Torrealta va guanyar el conjunt unionista per 89 a 76, en un partit en el que els visitants van perdre tota opció de victòria en el tercer quart en encaixar un parcial de 31-14. En les files del conjunt murcià destaca la presencia del que fora jugador de la Unió la temporada 97/98, l'escorta Javier Alarcón, segon màxim anotador del grup E de Lliga EBA amb 425 punts fins al moment, amb una mitjana de 21 punts per partit.

Les noies de Cristina Navarro buscaran la quarta victòria de la temporada davant el líder
Després de vèncer la setmana passada l'Isla de Tenerife Aguere, el seu rival en la lluita per no descendir de categoria directament, el sènior femení de la Unió buscarà el quart triomf de la temporada davant el Cadí La Seu, líder del grup B de Lliga Femenina-2. L'equip de la Seu d'Urgell, que només ha perdut un partit i que ja està classificat per jugar la fase d'ascens a Lliga Femenina, com comentava l'entrenadora unionista Cristina Navarro “estarà preparant el seu play-off i amb això les podem trobar una mica més relaxades, però hem de preparar una sèrie de coses, com la pressió i una zona d'ajustos que fan, que aquí ens van fer molt de mal”.

I és que en el partit de la primera volta, les unionistes van anar per davant tot el partit, però el Cadí La Seu es va emportar el triomf en l'últim minut, per 68-73. Aquesta vegada, però, les noies de Cristina Navarro no voldran deixar escapar l'oportunitat de sortir de la cua de la classificació. Una victòria davant el líder permetria a les unionistes, ara mateix últimes amb tres victòries i 19 derrotes, superar a l'Isla de Tenerife Aguere a la classificació, depenent també, però, del resultat del partit del conjunt canari contra el Don Piso Girona. Per tant, amb una victòria davant el Cadí La Seu, el sènior femení de la Unió, a falta de tres jornades pel final de la competició regular, podria abandonar la posició de descens directe i ocuparia posicions de play-off de permanència.