Aida Soriano Fiérrez

Nova derrota del sènior masculí de la Unió davant el Castelló (81-68)

L'equip mataroní ha perdut els tres últims compromisos, donant moltes facilitats en defensa

L'última victòria del sènior maculí de la Unió va ser a principis de desembre a la pista del Ciudad Real. Des d'aleshores, tres derrotes contra Cartagena, Palma Playa Park i l'última contra el Castelló, dissabte passat, dia 20, per 81 a 68. El conjunt dirigit per Tito Sobrín sabia de la importància del xoc contra l'equip de Castelló, corresponent al primer partit de la segona volta de Lliga EBA, però la defensa realitzada pels unionistes va donar masses facilitats a un equip que les va saber aprofitar. Tanmateix, i tot i realitzar uns dos primers quarts de joc dolents, l'equip mataroní va prémer l'accelerador durant els últims deu minuts del partit i a falta de dos minuts i mig pel final de l'encontre i a tan sols 9 punts del rival, els unionistes van errar dos tirs lliures que els haurien permès tenir opcions d'aconseguir la victòria.

La Unió, es presentava a la pista del Castelló amb la baixa del pivot Paco Hernández amb una lumbàlgia, però amb la novetat del recent incorporat a la plantilla Hesham Taman. L'últim reforç de l'equip mataroní arriba cedit a l'entitat unionista fruit de la vinculació que el club té amb el Joventut de Badalona i el C.B. Prat de LEB-2. Hesham Taman, ala-pivot d'origen egipci i amb passaport lituà, de 25 anys i d'1 metre 96 centímetres d'alçada, s'ha recuperat d'una lesió de lligaments i arriba a l'equip unionista per afrontar la segona volta de la competició. Així les coses, l'equip de Sobrín sense Paco Hernández, però amb Hesham Taman, dissabte va sortir a la pista buscant la sisena victòria de la temporada, però la falta d'intensitat dels jugadors unionistes i les facilitats donades en defensa al conjunt de Castelló van ser clau per a que la novena derrota de la temporada es consumés.

El primer quart va acabar amb un 28-20 favorable al Castelló. Els homes de Sobrín només perdien de 8 punts, però durant el segon període, la diferència respecte el rival no va fer més que augmentar fins a 16 punts, amb un 50-34. Durant el tercer quart, malgrat que els de Castelló de la Plana només van aconseguir 16 punts, el conjunt mataroní no va aconseguir materialitzar més punts que els locals, tan sols 8, i la diferència va tornar a augmentar fins arribar a 24 punts, amb un 66-42 a falta de deu minuts pel final del partit. L'últim i definitiu període va poder ser el de la remuntada, però malgrat guanyar el quart per 15 a 26, els de Sobrín no van saber aprofitar a falta de dos minuts i mig pel final del partit, una diferència de tan sals 9 punts amb la possibilitat de retallar-la amb la materialització de dos tirs lliures. Així doncs, les aspiracions dels unionistes d'aconseguir la victòria es van esfumar i la novena derrota de la temporada i tercera consecutiva es va consumar per 81-68. Del partit de dissabte, però, cal destacar l'encert de cara a cistella de la nova incorporació, Hesham Taman, que va ser el màxim anotador de l'equip unionista amb 16 punts.

Tito Sobrín: “Hem perdut tres partits que hauríem d'haver guanyat”
Després del partit, Tito Sobrín es lamentava de la ocasió perduda: “Hem perdut tres partits que hauríem d'haver guanyat i ara el que hem d'intentar és trencar la mala ratxa que portem. El partit de dissabte vinent contra l'Hellín és un partit clau que hem de guanyar”.

Amb la derrota contra el Castelló, la Unió paradoxalment ha ascendit una posició a la taula, ara el conjunt de Sobrín és novè com a conseqüència de la derrota de l'Hellín davant l'Alaior (70-72) i que ha relegat l'equip d'Albacete, amb el mateix número de derrotes (9) i de victòries (5) que l'equip mataroní, a la desena posició que ocupava la Unió la jornada anterior. Precisament, serà l'Hellín qui visitarà la pista de l'equip unionista el proper dissabte, dia 27.