Aida Soriano Fiérrez

Nova derrota de la Unió davant el potent Archena (90-81)

El conjunt mataroní va plantar cara al rival i fins els últims dos minuts no es va decidir el partit a favor dels locals

La divuitena jornada de Lliga EBA enfrontava a la Unió contra el segon classificat, el Balneario de Archena. El conjunt dirigit per Tito Sobrín, malgrat ocupar posició de descens, va plantar cara al rival i va jugar el partit amb intensitat i concentració. El resultat final de 90-81, però, deixa un regust amarg als unionistes que, necessitats de victòries, veuen com setmana darrera setmana se'ls hi escapen els triomfs malgrat desplegar un bon joc en la pista i realitzar partits molt seriosos.

El partit que la Unió va disputar a domicili davant l'Archena dissabte passat, dia 17, va començar amb els dos equips molt intensos, però al final del primer quart els locals guanyaven per 24-19 el conjunt unionista. Durant el segon quart, però, l'equip mataroní es va encarregar de capgirar el marcador i al descans els de Sobrín guanyaven per 40-43. A la represa, la igualtat entre ambdós conjunts es va veure reflectida en el parcial de 18-18 amb que va acabar el tercer quart. El marcador, però, favorable encara als de Sobrín gràcies a les grans actuacions d'Edgar San Epifanio (19 punts, 3 rebots defensius, 1 assistència i 1 mat) i d'Hesham Taman (19 punts, 6 rebots defensius, 4 d'ofensius i 1 mat), va fer possible que s'arribés a l'últim quart amb un 58-61. Però durant els últims deu minuts de partit, un parcial de 32-20 favorable a l'Archena va acabar donant la victòria a l'equip local. Val a dir, però, que fins els últims dos minuts de joc, el partit va estar empatat i la Unió va tenir possibilitats d'endur-se la victòria, però de la mà d'homes com José Fernández Santana (21 punts) i Javier Martín Sainero (22 punts) els locals es van endur el triomf final per 90-81.

Tito Sobrín: “Només ens falta la victòria”
Amb aquesta derrota, l'equip mataroní suma ja la setena derrota consecutiva que els enfonsa una mica més en la penúltima posició de la taula en lloc de descens directe. L'entrenador unionista, Tito Sobrín, confia en què un cop passats rivals tan forts com Santa Pola o Archena, on l'equip ha demostrat que pot guanyar a qualsevol, els compromisos que resten contra rivals més directes es puguin saldar amb victòries. Al final del partit contra l'Archena, Sobrín afirmava que les sensacions “són bones, perquè l'equip està desplegant un joc fresc i intens, i només ens falta la victòria per a poder sortir de la posició en la que ens trobem”. A falta de vuit jornades pel final de la competició regular, la Unió és tretzena amb cinc victòries i tretze derrotes, empatat amb Palma Playa Park (dotzè), a una victòria de l'Hellín (onzè) i a tan sols dues victòries del desè, novè i vuitè classificats.

El proper rival del conjunt unionista serà el Pamesa, equip de la part mitja alta de la classificació.