Aida Soriano Fiérrez

Nou entrebanc del Platges de Mataró a Viladecans (79-66)

Una primera meitat dolenta va condemnar als d'Albert Illa a la vuitena derrota de la temporada

El sènior masculí del Platges de Mataró va tornar amb les mans buides de Viladecans. El matx de dissabte passat, dia 16, corresponent a la dinovena jornada de Lliga EBA, i que havia de servir als unionistes per posar-se a prova després de la derrota soferta a la pròrroga davant el Granollers, no va servir més que per acostar als d’Albert Illa a la crua realitat de la competició. El Viladecans, catorzè a la classificació, va saber aprofitar les facilitats que el Platges de Mataró li va donar en atac per marxar al descans amb una renta prou gran com per no haver de patir durant la resta de l’encontre per la victòria, que finalment va ser pels locals per 79-66. La derrota dels d’Illa, la vuitena en el que va de competició, deixa els mataronins setens a la classificació, a tres victòries del líder, el Montcada.

Durant els dos primers quarts del partit de dissabte, el Viladecans es va trobar amb un Platges de Mataró molt fluix en tots els aspectes del joc: ni la defensa, ni els tirs lliures, ni les accions sota cistella eren el suficientment bones com per plantar cara al rival. Un rival que per contraposició, en estat de gràcia, feia i desfeia al seu gust. Així, al descans, els locals van marxar al descans amb 22 punts d’avantatge sobre els unionistes. A la represa, però, amb els d’Albert Illa més entonats, la diferència es va reduir a 12 punts, però ni Jordi Ventura, ni Roger Joan, ni Jobacho, jugadors importants en les últims jornades, no van estar suficientment inspirats, i les bones actuacions d'Iki (13 punts, 13 rebots) i de Marc Forcada (25 punts, 5 rebots) no van bastar per donar la volta al marcador. Perquè tot i que el rival va baixar el ritme durant la segona meitat, els de la capital del Maresme no van tenir cap opció d’endur-se la que podria haver estat la dotzena victòria de la temporada, però aquesta haurà d’esperar.

Albert Illa: “No podem sortir i jugar així”
Al final de l’encontre davant el Viladecans, Albert Illa, l’entrenador unionista, afirmava: “Ens han passat per sobre”. “No podem sortir i jugar així”, afegia el míster. Illa apuntava com a clau per a propers partits i de cara a la classificació, la necessitat de jugar concentrats i amb il·lusió. “Hem de ser ambiciosos”, concloïa el tècnic del Platges de Mataró.

La setmana vinent, l’Akasvayu Figueres, penúltim classificat, visitarà el Palau Josep Mora. Serà llavors quan els mataronins hauran de donar un cop sobre la taula i reafirmar-se com a equip si no volen veure com el somni del play-off d’ascens s’esvaeix de mica en mica.