-
-

Núria Ferreres

Nedant entre sirenes

Pau Ribes competeix tot envoltat de noies amb l'equip de Sincro Mataró que va quedar cinquè d'Espanya

L’equip Juvenil de Sincro Mataró que va quedar cinquè en els Campionats d’Espanya que celebrats el mes passat a Torrevella és un dels pocs equips que conté un noi al seu planter. L’equip format per Ingrid González, Júlia Tornero, Mireia Castellà, Nereida Mestre, Clàudia Oller i Pau Ribes han escalat quatre posicions en comparació a l’any passat quan van quedar en novena posició.. Pau Ribes feia natació des de ben petit però va començar a pràcticar la natació sincronitzada en recomanar-li el seu metge. En Pau era un noi amb problemes d’atenció a l’escola i la natació sincronitzada és una activitat on pràcticament tot és concentració. El que li va cridar la atenció a en Pau des d’un bon principi van ser les figures quan veure un espectacle a Barcelona anomenat “Un sueño de agua”. Ell explica que se sent molt integrat en el seu equip tot i estar envoltat només de noies. El Jove nedador reclama també que més nois haurien de practicar aquest esport tot i que li agradaria que hi seguissin havent “equips mixtes”. En aquest esport, explica, els nois poden “aportar més força que les noies per a realitzar salts espectaculars” que cridin més la atenció. Per últim, Ribes també va expressar el seu desig de dedicar-se professionalment a la natació sincronitzada, un esport que, creu , li donarà de menjar.

Sara Roses coordinadora tècnica de l’Associació Esportiva Sincro Mataró, relata que Ribes ha pogut competir en diversos campionats de natació sincronitzada perquè des de la Federació Catalana s’ha anat demanant que es canviés el reglament a mida que ell s’ha anat fent gran. Això ha estat així perquè en les normatives de la Federació Espanyola només hi està permès la participació de noies. Roses afirma que si hi hagués més afició per part de nois de realitzar aquest esport, seria viable que la natació sincronitzada fos, també, “un esport masculí”. Tot i això ho veu difícil ja que aquest és un esport històricament femení i veu molt complicat “canviar els reglaments a nivell nacional o mundial”.

Pel que fa a la posada en pràctica de l’esport, la coordinadora tècnica del Sincro Mataró afirma que “un noi té cames igual que una noia per tant no han de ser diferents”. El que si que afirma, és que un noi té la musculatura pròpia del gènere masculí i per tant ha de “treballar molt més la agilitat”. D’altra banda, però, conté unes característiques ideals per a realitzar la natació sincronitzada com és “la força i la capacitat pulmonar”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive