Mor el mataroni Ferran A Rodríguez, referent de la medicina esportiva
Mor el mataroni Ferran A Rodríguez, referent de la medicina esportiva

Mor el mataroni Ferran A Rodríguez, referent de la medicina esportiva

Professor de l’INEFC durant més de 30 anys, era un doctor premiat i reconegut internacionalment per les seves investigacions

El mataroní Ferran A Rodríguez, un referent internacional en l’àmbit de la investigació en el camp de la medicina esportiva, va morir el dimarts 24 de gener als 66 anys. Doctor, investigador, metge i professor catedràtic va exercir durant més de 30 anys a l’Institut Nacional de l’Educació Física de Catalunya, l’INEFC.

Llicenciat en CAFE i en Medicina, Ferran Rodríguez no només ha estat professor de diferents generacions d'estudiants d’INEFC, sinó que va excel·lir en l’àmbit de la recerca i la publicació d’estudis, essent premiat internacionalment. Va desenvolupar una important tasca com a investigador convertint-se en un referent internacional de la recerca en l’àmbit esportiu.

L’INEFC l’ha descrit com “un dels referents de la nostra institució” en la nota pública que donava fe de la seva defunció.


El doctor Ferran Rodríguez era un apassionat del món de l’esport i del seu estudi, a més de col·laborador amb diferents seleccions, federacions o institucions. Com a investigador va destacar en camps com la fisiologia esportiva, i les Tècniques de Rehabilitació Motriu i havia publicat sobre exercicis en alltitud, hipòxia i bioenergètica. Havia impulsat l'Escola Catalana de Cineantropometria (ECC) de l'INEFC, 

Havia estudiat específicament en esports com natació, rem, natació sincronitzada, waterpolo, ciclisme, triatló o esgrima. Va ser el pare del pioner  model d’exposició a la càmara hipobàrica, creat a l’INEFC de Barcelona i va ser premiat el 2003 als Estats Units per una recerca pionera sobre els efectes d’un model d’exposició a la hipòxia intermitent en nadadores i corredors d’alt nivell a l’Institute for Exercise and Environmental Medicine, a la Universitat de Texas.

Comentaris (5)

Ernest Fa 6 dies
DEP Ferran. Un plaer haver après de tu en tots els aspectes. Tot el que es digui és poc.
Raül F Fa 8 dies
Molt sentida pèrdua. Una forta i sincera abraçada a tota la família. A.C.S
Quim Fa 8 dies
Descansa en pau amic Ferran! 😞
jordi Fa 9 dies
Una obra de servei. Descansi en pau Doctor.
Pere Fa 9 dies
D.E.P.,

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive