Guanyador masculí

Més de 1.600 persones completen la Mitja Marató

Jacob Kiplagat s'imposa amb un nou rècord

Un total de 1.647 atletes van arribar a la meta de l’onzena Mitja Marató ‘Ciutat de Mataró’. D’entre aquests, el corredor Jacob Kiplagat va destacar per sobre de tots. Amb un temps d’una hora, dos minuts i 58 segons, l’atleta de Kènia va rebentar el rècord fins el moment establert a la mitja Marató (1:03:44). El vencedor va estar escudat en el podi per dos atletes més de la seva nacionalitat: Labon Korir i Benson Olmakeri. El segon classificat també havia rebaixat la marca a superar abans de la prova en fer 1:03:18, mentre que Olmakeri va ser bronze amb un temps d’1:33:44. Pel que fa a la categoria femenina, Hassna Bahom va imposar-se amb una marca d’una hora, 20 minuts i 25 segons. No va poder superar el rècord, establert en poc més d’una hora i 14 minuts. El seu temps li va servir per superar Encarna Nuñez i l’atleta dels Lluïsos Natàlia Rodríguez, segona i tercera respectivament.

Pel que fa als clubs de Mataró, el millor classificat en categoria masculina va ser Víctor Gonzalo, dels Maimakansu, que acabar setè. El CA Laietània va seguir-lo copsant l’onzena, la 19a i la 22a posició, amb Aleix Aznar, Alfred Redrado i Pep Riera. En femenina, a la bona posició de Natàlia Rodríguez va seguir-li un meritori cinquè lloc de l’atleta del Maimakansu Meritxell Portillo i el vuitè lloc d’Anastasia Lowiski, del CN Mataró.

El Sant Boi va imposar-se en la categoria de clubs amb 16 arribats a meta i un temps total de 6:23:04. El Maimakansu va ser quart amb 106 arribats i els Lluïsos, sisens amb 26 atletes que van creuar la meta. Millors resultats van haver-hi en la categoria femenina, on el Maimakansu es va imposar amb un temps de 8:02:44. Els Lluïsos van ser quarts en la categoria femenina.