Primoz Roglic, segon per la dreta, líder de la Volta. Foto: R.Gallofré
Primoz Roglic, segon per la dreta, líder de la Volta. Foto: R.Gallofré

Redacció

Mataró i la Volta renoven el seu idil·li pel 2024

Mataró acollirà una sortida d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya per vuitè cop els darrers 10 anys

L’idil·li de Mataró amb les bicicletes i sobretot els millors ciclistes del món es manté i es renova per l’any que ve. Una de les etapes de la propera Volta Ciclista a Catalunya tornarà a sortir de la capital del Maresme, que té ja la cita esportiva quasi com una tradició més del seu propi calendari. Serà la vuitena vegada des del 2014 que la Volta serà a Mataró. La Volta serà del 18 al 24 de març pel que tot apunta que la sortida serà el dia 19.

Serà la dissetena vegada que Mataró sigui protagonista d’una sortida o una arribada de la Volta Ciclista a Catalunya en tota la història. Especialment, la capital del Maresme s’ha convertit en un veritable clàssic en la última dècada, estant present en el recorregut de la cursa catalana en vuit ocasions des de 2014, sempre amb una important presència de públic.

 • De les vuit vingudes de la Volta a Mataró, set hauran estat sortides d’etapa des del Camí de la Geganta
 • El 2021, Mataró va ser final d’etapa amb victòria recordada del cèlebre Peter Sagan
 • Altres guanyadors d’etapa de la Volta a Mataró van ser Julián Berrendero (1943), Vicenç Iturat (1955), Luis Ocaña (1970) i Johan van der Velde (1982).
 • L’agost passat, Mataró també va ser punt d’inici d’una etapa, en aquest cas de la Vuelta.
Típica tallada de cinta a La Volta ciclista Catalunya. Foto: R.Gallofré
Típica tallada de cinta a La Volta ciclista Catalunya. Foto: R.Gallofré

 

“Mataró és una ciutat vinculada al ciclisme tant històricament com en l’actualitat on es compta amb molta afició en les diferents modalitats: pista, BTT, BMX, carretera.... Per Mataró és un honor tornar a participar en la Volta Ciclista a Catalunya, un esdeveniment esportiu d’abast internacional que esdevé, a més, un element de promoció de ciutat” explica l’alcalde de Mataró, David Bote.

 “Per a la Volta a Catalunya, és un plaer seguir comptant amb la confiança de Mataró per formar part del recorregut d’una prova del prestigi de la Volta a Catalunya. Mataró és una ciutat de gran tradició ciclista, com ho demostra la seva aposta pel nostre esport en els darrers anys i l’excepcional resposta de públic de la que sempre hem gaudit en recents edicions. De segur que tornarem a gaudir d’un gran espectacle el pròxim 2024”, ha celebrat el president de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.

Sent una de les grans curses ciclistes del món gràcies a la seva presència al calendari UCI World Tour, la Volta a Catalunya té una important difusió internacional per televisió que arriba fins a 190 països i als cinc continents, mitjançant 33 difusors internacionals. A banda d’aquest impacte mediàtic, la Volta també comporta un impacte econòmic directe, tenint en compte les més 700 persones pernocten diàriament durant la setmana de competició.

 • Així doncs, Mataró serà una de les seus de la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya amb la participació dels millors equips ciclistes del món, que buscaran prendre el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic.
   

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive