La mataronina Marta Torrejón guanya la Champions amb el Barça

La jugadora de Mataró suma el segon títol europeu amb el conjunt blaugrana, que va superar el Wolfsburg a la final d’Eindhoven (3-2)

Marta Torrejón, la capitana mataronina del FC Barcelona, torna a ser campiona d’Europa. Després del títol aconseguit l’any 2021, el conjunt blaugrana regna de nou al continent gràcies al seu triomf davant el Wolfsburg en la final disputada a Eindhoven (Països Baixos). El Barça va remuntar el 0 a 2 amb el qual s’arribava al descans per sumar el seu segon títol continental. Torrejón va veure el partit des de la banqueta.

El Barça va sortir disposat a dominar amb pilota i a ser protagonista a camp contrari. De totes maneres, un error de Lucy Bronze en la sortida des del darrere va propiciar ben aviat el primer gol del partit. Corria el minut 3 quan Ewa Pajor va recuperar la pilota i va sorprendre a Sandra Paños amb un potent xut des de fora l’àrea. La jugadora polonesa ha sigut la màxima golejadora de la Champions. El Barça generava i arribava amb perill a la porteria del Wolfsburg, però seria l’equip alemany l’encarregat de tornar a colpejar. Una bona centrada de Pajor des de l’esquerra trobava a Popp dins de l’àrea, que s’havia desempallegat de les defenses blaugrana i rematava de cap a plaer. Era el 0 a 2 en el minut 37, resultat amb el qual s’arribava al descans.

El Barça necessitava reaccionar i ho va fer de manera furibunda en els primers cinc minuts de la represa. Dues arribades de Patri Guijarro, que culminava magnífiques accions de Graham Hansen i Aitana Bonmatí, restablien l’empat de seguida. Encara quedava gairebé tota la segona part i el Barcelona tenia el vent a favor. Sensació que va créixer quan un refús lamentable de Wilms, que va impactar en el cos de la seva pròpia companya Hendrich, permetia a Rolfö fer el tercer del conjunt blaugrana. Era el 3 a 2 en el minut 70 de partit.

El Wolfsburg ho va intentar amb pilotes penjades i alguna combinació interessant, però el marcador ja no es mouria més i el Barça aixecaria al cel d’Eindhoven la seva segona Champions. D’aquesta manera, la capitana Marta Torrejón, que juga des del 2013 a l’equip blaugrana, suma un altre títol continental.

Marta Torrejón, sisena començant per l'esquerra a la fila de baix, a la foto de les campiones. Imatge: FC Barcelona.

Una de les millors de la història del futbol estatal

Marta Torrejón està considerada com una de les millors futbolistes de la història d'Espanya i ha estat un dels pilars fonamentals del FC Barcelona. Com a defensa central, la seva intel·ligència tàctica i capacitat per llegir el joc han estat crucials per a l'equilibri defensiu del Barça. A més, la seva capacitat per a la sortida de pilota i la seva precisió en els passis han ajudat a construir les jugades d'atac. Torrejón no només és una jugadora tècnicament excel·lent, sinó que també és una líder en el terreny de joc.