Maria Folgado, de Mataró als Jocs Paralímpics de Tòquio
Notícies relacionades
Maria Folgado, de Mataró als Jocs Paralímpics de Tòquio

Maria Folgado, de Mataró als Jocs Paralímpics de Tòquio

Maria Folgado, sòcia de la cooperativa B-Swim, és la seleccionadora estatal d’esportistes amb paràlisi cerebral

S’estan disputat a Tòquio els Jocs Paralímpics i de la mateixa manera que els Olímpics, aquesta segona meitat dels Jocs també té accent mataroní. En aquest cas, és una basca i mataronina d’adopció, Maria Folgado, que és a la capital japonesa en condició de seleccionadora estatal de la Federació Espanyola d’Esportistes amb Paràlisi Cerebral.

Folgado forma part de la delegació espanyola en els seus segons Jocs Paralímpics (després de ser ja a Londres 2012) i ho fa en l’equip de dos nedadors: Alejandro Rojas i Marta Fernández.

Maria Folgado és la fundadora de B-Swim i única dona  de la delegació tècnica de natació, va accedir al càrrec amb l'objectiu de promoure i potenciar els nedadors amb paràlisi cerebral dins l'alt nivell espanyol. Així doncs, com a cap visible de la FEDPC, ha complert amb immillorable nota el seu objectiu, ja que Marta Fernández va aconseguir la medalla de plata i el rècord mundial en els 50 metres papallona S4.

Una referència de la natació adaptada

Tal com recull la Fundació Unió de Cooperadors “Maria Folgado ha estat una referència pel que fa a natació adaptada en tot el territori i la cooperativa B-Swim, amb seu a Mataró, és una de les organitzacions més destacades en el marc nacional pel que fa a la promoció de la natació adaptada, la inclusió i l'articulació de la natació com a mitjà per a la millora física i psicològica de les persones amb discapacitat”. 

B-Swim, molt vinculada al CN Mataró, és una cooperativa que va formar part durant quatre anys del Viver d’empreses d’economia social del Cafè de Mar, gestionat per la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, i que dóna servei a aquest tipus d’entitats a l’hora d’acompanyar-les en l’impuls de les seves activitats empresarials.

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive