Oriol Soler al Podi

Mari Carmen González vola fins l’or al Campionat de Catalunya Absolut

Oriol Soler i Mireia Casteràs pugen al seu primer podi absolut individual

Mari Carmen González va ser l’atleta del CA Laietana més destacada del 88è Campionat de Catalunya Absolut OPEN Catalunya 2008 celebrat el cap de setmana passat a l’estadi Serrahima de Barcelona. La vilassarenca va obtenir per fi la seva primera medalla d’or absoluta en un Campionat de Catalunya, rebaixant en gairebé un segon la seva marca personal, 2’08”67, nou rècord comarcal promesa i a només 12 centèsimes del rècord comarcal absolut d’Anna Perlàsia. González, que l’any passat havia estat bronze en aquest campionat, va passar els primers 400 en 1’02” gràcies a la feina de llebre feta per la seva companya Mireia Casteràs. L’etíop Giyone Yemechawork va aguantar el liderat fins el 600 (1’35”), moment en que González va anar estirant la cursa fins fer un canvi definitiu a 80 metres del final. Anna Bové (F.C. Barcelona, 2’09”53) va repetir el subcampionat de l’any passat igualant, curiosament, la marca amb la que venia González. Esther Guerrero (Girona Costa Brava) que tenia la millor marca catalana de l’any va ser 3a del Campionat amb 2’11”34, si bé Josefina Cañamares (CEAT Cajacanarias, 2’09”77) i l’etíop (2’10”56) van arribar abans fora de concurs. El títol de González és el 44è en la història del CAL.

L’expedició del CA Laietana va aconseguir 3 medalles, un or i 2 bronzes. Els bronzes van anar als colls de Mireia Casteràs (3000 obstacles) i d’Oriol Soler (5000 marxa). La de Lleida va destrossar la seva millor marca rebaixant-la en gairebé 20” (11’05”72), 4a millor marca catalana promesa de sempre. Després d’un inici massa ràpid va tenir dificultats per aguantar l’escomesa final de Bàrbara Ramon (C.A. Lloret, 11’07”14) que, com l’any passat, al final es va haver de resignar a veure l’esquena d’una laietanenca. En aquella ocasió va Judith Llavero qui la va batre, aconseguint el títol. Enguany, però, la mataronina, molt pressionada, no va estar mai en cursa i va optar per la retirada. Oriol Soler, com Mireia Casteràs, debutava en un podi absolut individual. Des de l’inici es va situar quart rere i lluny de Jesús Ángel García (Canal Isabel II), Ferran Collados (F.C. Barcelona) i Fran Yuste (A.A. Catalunya). García, un dels millors especialistes mundials de 50 Km marxa, va ser desqualificat a poques voltes del final, deixant la medalla en safata per Soler, que es va veure perjudicat, com la resta, per un ineficient sistema de comunicació dels avisos que tenien els atletes.

Quatre ex-lluïsos pugen al podi
El GA Lluïsos no va portar cap atleta al Campionat de Catalunya, però quatre ex-lluïsos van pujar al podi en diferents proves. José Ríos va sumar una nova medalla de planta en els 5.000 metres, aconseguint un temps de 13 minuts 53 segons i 29 centèsimes. Junt amb ell, Esmeralda Arriscado va sumar un altre argent en quedar sots-campiona de Catalunya en els 100 metres tanques. Les altres dues medalles van ser de bronze, una per Raquel Gonzàlez en els 5.000 metres marxa i una per Pau Fradera en els 400 metres.