Marc Roig arribant a la meta de la Marató

Marc Roig, primer català a la Marató de Barcelona

L'atleta del CA Laietània va esmicolar el rècord del club en marató

L’atleta del CA Laietània Marc Roig va ser el primer català en entrar a meta a la Marató de Barcelona, celebrada el passat cap de setmana. Roig va aturar el cronòmetre en 2 hores, 18 minuts i 53 segons i va ser quinzè a la general. L’atleta va esmicolar el rècord del club, que estava en les 2h32’55’’, i es converteix en el segon millor temps per un atleta de la comarca. Roig va passar per la mitja marató amb una hora i vuit minuts justos, un temps que havia previst per la bona tasca de les llebres que l’acompanyaven. Al quilòmetre 26 tenia la companyia de Nacho Càceres del FC Barcelona, la darrera de les seves llebres. El ritme de l’atleta li va permetre passar els 30 quilòmetres en una hora, 36 minuts i 30 segons. Massa ràpid, ja que a partir del moment va sorgir el mur i va decréixer el que podria haver estat una millor marca. Dani Fernández, del club també, va ser 239è amb 2h51’36’’.

D’altra banda, el laiatenc Oriol Soler va ser el més destacat del campionat d’Espanya de marxa en ruta, disputada a la vila eivissenca de Santa Eulàlia des Riu. Soler va rebaixar la seva marca en els 20 quilòmetres fins una hora, 35 minuts i 38 segons. Va acabar finalment sisè promesa i 13è absolut. Rafa Garcia, tot i ser veterà, va acabar 25è absolut amb 1h48’38’’. Maria Àngels Noell va aconseguir medalla en veteranes de més de 45 anys,. Oriol Roca va ser vuitè júnior i Esther Sesé va ser desqualificada.

Raquel González, quarta en promesa
L’atleta de l’AAC Raquel González va acabar quarta en la cursa del mateix campionat d’Espanya de marxa. La mataronina, que no ha pogut entrenar amb tanta freqüència degut als estudis, va quedar a 22 segons del bronze, mentre que va ser desena en la general. A meitat de camí, González estava a 40 segons de la tercera. Al final va acabar amb un temps d’1h43’28’’