Aida Soriano Fiérrez

Mal partit del Platges de Mataró i derrota davant l’Aragó

Els unionistes van anar sempre a remolc i el rival va aprofitar la feblesa defensiva dels d'Albert Illa per endur-se la victòria per 86-67

El sènior masculí del Platges de Mataró va perdre diumenge passat, dia 18, a domicili de l’Aragó per 86-67. El matx, corresponent a la novena jornada de la Lliga EBA, va estar marcat per la facilitat que els unionistes van donar en defensa a un rival que no s’ho pensava dues vegades per encistellar. Els d’Albert Illa van estar fora del partit i com a conseqüència van anar a remolc durant tot l’enfrontament. Tot i així, a falta de tres minuts pel final els mataronins es van apropar en el marcador al seu rival, però finalment es va imposar l’equip que havia dominat tot l’encontre, i aquest va ser l’UGT Aragó. Amb aquesta derrota, els de la capital del Maresme sumen la tercera de la temporada, baixen fins la sisena posició a la taula i es queden a una victòria dels quatre primers classificats.

I és que diumenge, el Platges de Mataró des del primer moment va deixar anotar fàcil als aragonesos i semblava que l’equip dirigit per José Carlos Herrero era superior a l’unionista. Al final del primer quart el marcador reflectia un 25-18 en contra dels d’Albert Illa i, tot i que Jordi Ventura (11 punts) i Jobacho (14 punts) no van permetre que el rival s’allunyés massa, l’UGT Aragó va marxar al descans amb un avantatge d’onze punts (52-41). Sense Roger Joan sobre la pista i sense Marc Forcada, que haurà d’estar dos mesos de baixa degut al trencament del cinquè metatarsià patit al peu, els d’Albert Illa van haver de jugar en alguns moments variant les posicions habituals dels seus jugadors i això va provocar una situació força estranya sobre el parquet. Això, sumat al fet que tres jugadors de l’UGT Aragó van arribar a anotar 20 punts (Pedro Javier Escobedo) i 19 punts (César Hidalgo i David Valero) cadascú, va provocar que el Platges de Mataró no pogués fer res per contrarestar la força del contrincant.

A la represa, un parcial de 14-11 deixava les coses encara pitjors que al descans. I ara, era una diferència de catorze punts la que havien de salvar els d’Albert Illa (66-52). A falta de tres minuts pel final del matx, però, els mataronins, que van tenir en Iki i Adrià Fradera els seus millors homes amb 15 punts cadascú, van aconseguir retallar diferències, però els de José Carlos Herrero no van permetre que el partit se’ls escapés i el marcador final de 86-67 va dictar sentència.

En concloure l’enfrontament contra l’Aragó, el tècnic unionista, Albert Illa, assenyalava que la mentalitat de l’equip havia fallat i que el seu conjunt havia estat “tou” en defensa, fora del partit i “precipitat”, motius pels quals s’havia encaixat la tercera derrota de la temporada. Tot i així, l’entrenador del Platges de Mataró confiava en arreglar la situació i mirar cap al proper compromís davant el C.B. Ramon Llull, últim classificat que encara no coneix el triomf. El matx es disputarà dissabte vinent, dia 24, a les 20.00h al Palau Josep Mora.