Espanya diu adéu a les medalles.

Les Sirenes es queden sense medalla a Rio 2016

Espanya perd a quarts de final amb Rússia (12-10) i no podrà reeditar el podi de Londres.

Les Sirenes no tindran medalla. Roser Tarragó, Marta Bach i Laura López van perdre als quarts de final amb Espanya davant Rússia per 12-10 i diuen adéu a les opciones de pujar al podi dels Jocs Olímpics de Rio. Quatre anys després que les "guerreres" es donessin a conèixer a tot el món amb la seva plata a Londres, el combinat de Miki Oca no compleix les expectatives i haurà de lluitar, com a màxim, pel cinquè lloc. Tot i que la igualtat entre les seleccions de waterpolo femení és enorme i gairebé qualsevol conjunt pot decidir un partit per detalls (Estats Units al capdavant però també d'altres com Rússia, Itàlia, Hongria o Holanda), també és cert que caldrà reflexionar per què els resultats en les últimes grans competicions no han acabat de quallar com en el període de 2012-2014.

El partit amb Rússia va començar bé per a les espanyoles, que es van avançar en el primer quart amb un parcial de 3-1, un dels gols de Laura López. Marta Bach tenia un paper destacat en defensa robant tot tipus de pilota, però mica en mica les russes van reaccionar i van equilibrar el matx. Primer amb el 3-3 i després avançant-se al marcador. Roser Tarragó fallava un penal, però abans del descans Espanya despertava i empatava a cinc.

En el tercer període Espanya es posava fins a dues vegades (el setè gol va ser de López) davant en el marcador, però Rússia sempre empatava (7-7) i a tres minuts per acabar, es posaven per davant. Leiton tornava a empatar per les espanyoles i en dos atacs, el primer en superioritat, obrien escletxa a favor de les russes: 10-8.

En el darrer quart, Espanya va perdre massa pilotes i es va precipitar en alguns atacs. Passaven els minuts i el resultat no es movia. Fins que va aparèixer Roser Tarragó amb un gran gol a 2:25 per acabar. La diana donava ales a les espanyoles, però un error en defensa deixava sola a Karimova que a dos minuts per acabar matava amb l'11-9. Després arribaria el dotzè gol de les russes que sentenciava el matx. López tancaria el marcador final.

Una fase de grups de màxima exigència

Espanya no va començar bé els Jocs Olímpics. El primer rival era els Estats Units, conjunt que va destrossar a les guerreres per 11-4 en un partit on les de Miki Oca no van estar al seu nivell habitual en defensa i on es van topar amb una inmensa portera nord-americana que ho aturava tot. Però l'equip va reaccionar amb un triomf vital per 11-10 davant Hongria (2 de Tarragó, un de López), una altra de les favorites, i van assegurar-se el segon lloc en tombar 8-12 a la Xina (2 gols de Tarragó, 4 de López). A quarts de final, Rússia seria botxí de les espanyoles.