Lamine Yamal durant un partit. Foto: FC Barcelona.

Lamine Yamal i Sergio Ramos, protagonistes pel seu "retrobament" set anys després

El jove mataroní va ser clau en la victòria del Barça davant el Sevilla, provocant el gol en pròpia porteria del veterà central andalús.

El primer gol del mataroní Lamine Yamal en competició oficial amb el Barça haurà d'esperar una setmana més. El jove extrem de només 16 anys, que està sent la sensació de l'equip de Xavi Hernández, va tornar a ser protagonista en l'enfrontament que els blaugranes van disputar divendres davant el Sevilla.

L'anècdota saltava abans de començar el matx, quan Gol TV recuperava unes imatges curioses de feia set anys: Sergio Ramos, llavors capità del Madrid, va saltar al Camp Nou en un Clásico de la mà d'un petit Yamal de només 9 anys que l'acompanyava il·lusionat. Divendres, set anys després, els dos van tornar a ser protagonistes inesperats.

Yamal amb 9 anys entrant al Camp Nou de la mà de Sergio Ramos

El retrobament podria haver quedat en aquesta simple anècdota: el prematur i il·lusionant debut de Yamal amb només 16 anys coincidia amb l'últim ball de Ramos, que al final de la seva carrera ha tornat al Sevilla, equip d'on va sortir. Però més enllà de l'hemeroteca, els dos jugadors van acabar sent decisius pel resultat d'1-0 que va servir per donar els tres punts al Barça. En el tram final de partit, l'empat seguia al marcador, fins que una bona centrada dins de l'àrea de Ferran Torres la va rematar Yamal, que volia cedir de cap al centre de l'àrea, on entrava Fermín López. La fortuna va somriure al mataroní, ja que el seu remat va tocar als peus de Sergio Ramos i aquest, de forma involuntària, es va fer un gol en pròpia porteria que acabaria donant els tres punts.

El partit va servir per veure una nova titularitat del mataroní, que va tornar a ser decisiu malgrat la seva joventut. En roda de premsa Xavi Hernández ja havia explicat com estaven gestionant la seva aparició fulgurant a l'equip: "Té 16 anys i de vegades es nota, no es juga només amb pilota. Cal seguir al lateral... Per això crec que cal protegir-lo. Ho porta molt bé, amb naturalitat. El problema és la càrrega física, però és un noi feliç. La gestió de Rijkaard amb el Leo és un bon exemple. Va tenir lesions al principi, així que cal anar amb compte amb el Lamine". Segurament el seu protagonisme es mantindrà, ja que Raphina es va lesionar