El moment del debut. Foto: FC Barcelona.

Lamine Yamal es converteix en el debutant més jove en la història del Barça a la Lliga

El futbolista de Mataró, de només 15 anys, disputa els últims minuts del partit contra el Betis

Fa 15 anys, 9 mesos i 16 dies va néixer al barri de Rocafonda de Mataró. Aquest dissabte ha debutat amb el primer equip del Futbol Club Barcelona, convertint-se d’aquesta manera en el jugador més jove que mai ha vestit la samarreta del conjunt blaugrana a la Lliga. Lamine Yamal va disputar els últims deu minuts del partit que el Barça va guanyar contra el Betis (4-0).

Yamal va substituir a Gavi en el minut 83 i es va situar a l’esquerra de l’atac de l’equip que entrena Xavi Hernández. De seguida va demostrar personalitat i atreviment. El futbolista de Mataró va gaudir d’una gran ocasió per estrenar-se amb gol, però després d’aprofitar la relliscada d’un rival el seu xut va impactar en el cos del porter del Betis. Després, i ja rebent en zones més interiors, va exhibir una gran sensibilitat per domar la pilota i combinar amb els companys. Dues de les seves passades marca de la casa, superant amb una ‘picadeta’ a tota la defensa rival, van desembocar en ocasions de gol. La més clara la va desaprofitar Dembélé, que va fer un control pèssim.

En qüestió de deu minuts, doncs, Lamine Yamal va tenir una ocasió per marcar i va generar futbol per marxar, com a mínim, amb una passada de gol. Així ho va destacar el seu entrenador, Xavi Hernández, a la roda de premsa posterior: “Lamine ha demostrat el jugador que és. No té por. Té aquest talent en l’últim terç del camp que tan difícil és de trobar. Malgrat la seva edat, és capaç de fer moltes coses. S’associa bé i és llest. Jo li vaig dir que ho intentés, que al principi ho fes fàcil per guanyar confiança i que, tot seguit, es deixés anar.”

La intenció del Barcelona és tancar ben aviat la renovació de la seva jove perla mataronina i que sigui un futbolista en dinàmica de primer equip.