Aida Soriano Fiérrez

La Unió perd davant el Torrevieja per 74-70

Amb aquesta derrota, el conjunt mataroní és dotzè a la classificació i es troba a només una victòria per sobre del descens directe

El partit que va disputar a domicili el sènior masculí de la Unió davant el Torrevieja dissabte passat, dia 3 de febrer, era de vital importància pels interessos unionistes. Els conjunt que dirigeix Tito Sobrín portava quatre jornades sense guanyar i una nova derrota complicava les aspiracions de permanència de l'equip mataroní. Doncs bé, el partit contra el Torrevieja va acabar amb un 74-70 a favor de l'equip alacantí. Per tant, la cinquena derrota consecutiva de la temporada es va consumar i la Unió baixa fins la dotzena posició de la classificació del grup E de Lliga EBA, i es troba a una victòria per sobre dels descens directe.

L'enfrontament de dissabte passat, corresponent a la setzena jornada de Lliga EBA, entre la Unió i el Torrevieja era un xoc directe entre onzè i dotzè classificat en la lluita per la permanència. Així doncs, ambdós conjunts sabien de la importància del partit i no estaven disposats a regalar res. L'equip de la Unió va començar el partit fort i prova d'això és que al final del primer quart es va arribar amb un marcador favorable al conjunt mataroní (15-18). Al segon quart, però, el Torrevieja, que no volia perdre l'oportunitat de sumar el seu cinquè triomf de la temporada, va aconseguir marxar al descans un punt per sobre al marcador (38-37).

A la represa, ambdós conjunt van protagonitzar un estira-i-arronsa que va propiciar que, amb un parcial de 16-16, la diferència entre la Unió i el Torrevieja al final del tercer quart fos la mateixa que abans de marxar al descans, és dir, de tan sols un punt, amb un 54-53 novament favorable als alacantins. En el definitiu i últim quart, un parcial de 20-17 favorable al Torrevieja va impedir que la Unió s'emportés el triomf. Al final, derrota per només quatre punts amb un 74-70, i cinquena derrota consecutiva de la Unió, que ja en porta onze en tota la competició, per només cinc victòries, que situen el conjunt de Sobrín a la zona perillosa de la classificació, dotzè, a tan sols un victòria per sobre del descens.

Tito Sobrín: “El que hem de fer ara és treballar, treballar i treballar”
Al final de l'encontre, Tito Sobrín, l'entrenador de la Unió, explicava que les decisions arbitrals “han propiciat que hàgim perdut la concentració en determinats moments del partit i que no haguem pogut aconseguir una merescuda victòria”. I és que Sobrín es mostrava contrariat, doncs “em sento malament per la derrota, però a la vegada estic molt content amb l'actitud dels jugadors perquè han estat molt intensos durant el partit”. L'entrenador també parlava de la situació en què es troben: “El que hem de fer ara és treballar, treballar i treballar. De totes maneres, l'equip ha crescut a nivell de joc. Ara, però, el que ens queda és treballar psicològicament amb alguns jugadors perquè creguin més en ells i puguin aportar molt més a l'equip”.

Dotzens a la classificació i després d'encadenar cinc derrotes consecutives, la Unió rebrà la setmana vinent el líder del grup E de la Lliga EBA, el Santa Pola.