Aida Soriano Fiérrez

La Unió no troba el camí del triomf i segueix en posicions de descens

L'Almàssera va derrotar el conjunt mataroní per 81-77 i els de Sobrín sumen ja nou derrotes consecutives

La jornada número 20 de la Lliga EBA no va ser la de la sisena victòria de la temporada de la Unió. Malgrat que dissabte passat, dia 3 de març, l'equip dirigit per Tito Sobrín s'enfrontava a l'Almàssera, últim classificat amb només tres victòries, el rival no va deixar escapar el triomf i es va imposar per 81-77. La Unió va començar el partit amb un parcial de 17-29 favorable que convidava a l'optimisme. I al descans, el conjunt mataroní avantatjava els locals en 7 punts, amb un 33-40. Tanmateix, a la represa, els valencians amb un parcial de 28-14 van avançar-se al marcador deixant el partit, a falta de deu minuts pel final, en un 61-54. Set punts per sota, els unionistes van intentar escurçar diferències, però el 20-23 de l'últim quart no va ser suficient per evitar la novena derrota consecutiva de la temporada, aquesta vegada per 81-77 i per tan sols 4 punts de diferència. Amb aquesta nova ensopegada, els de Sobrín seguiran una setmana més en llocs de descens: ocupen la tretzena posició de la taula amb només 5 victòries per 15 derrotes, empatats, però amb el dotzè classificat, el Palma Playa Park.

L'enfrontament contra l'Almàssera a priori podia semblar assequible, doncs els valencians, cuers, només havien aconseguit tres triomfs en tota la temporada i, en el partit de la primera volta, la Unió els havia guanyat amb contundència per 92-81. Tot i així, el capità unionista Jordi Ventura ja havia avisat que no es podia subestimar el rival, malgrat la situació en la que es trobava a la classificació. Per tant, els de Sobrín, que sabien que si guanyaven el partit podrien sortir de posicions de descens, van sortir a la pista conscients del què es jugaven. Un parcial de 17-29 en el primer quart deixava clares les intencions dels unionistes al rival. Però, a l'inici del segon quart, l'Almàssera va ensenyar les dents i va deixar clar que vendria molt cara la seva derrota. I un parcial de 16-11 reduïda les diferències al marcador a 7 punts (33-40).

A la represa, l'Almàssera novament tornava a avisar els de Sobrín i un parcial de 28-14, que deixava el partit en un 61-54, confirmava la remuntada de l'equip local. Malgrat les bones actuacions de Marc Forcada (13 punts, 3 rebots defensius i 6 d'ofensius) i d'Edgar San Epifanio (13 punts, 3 rebots defensius i un d'ofensiu) en el partit de dissabte, i tot i que l'últim parcial va ser favorable als unionistes per 20-23, res no va poder evitar que l'Almàssera s'endugués el triomf. Res o gairebé res, perquè, a falta de 20 segons pel final i només dos punts per sota al marcador, el conjunt mataroní va poder igualar el partit, però finalment l'empat no va arribar i la victòria es va tornar a escapar aquesta vegada per 81-77. Ara l'equip unionista suma ja nou derrotes consecutives i seguirà una setmana més tretzè a la classificació i en posició de descens, empatat amb Palma Playa Park, dotzè i classificat una plaça per sobre dels descens.

Tito Sobrín: “Necessitem guanyar ja”
A l'acabament del partit, Tito Sobrín, entrenador unionista, afirmava que l'equip “necessita guanyar ja, perquè ara mateix el que ens està passant és que l'angoixa que suposa encadenar nou derrotes consecutives ens està jugant una mala passada. Però el que no pot ser és que anotem 77 punts i el rival s'endugui el partit. De totes maneres el vestuari està unit i això em fa pensar que quan aconseguim una victòria, tot començarà a rutllar i podrem sortir de les posicions de descens”.

La propera setmana els de Sobrín es veuran les cares amb el Torrealta, quart classificat.