Hesham Taman va ser el màxim anotador unionista

Aida Soriano Fiérrez

La Unió encaixa la desena derrota consecutiva de la temporada

El conjunt mataroní es va veure superat pel Ciudad Torrealta (73-87) i seguirà una setmana més ocupant posició de descens

Deu són les jornades que encadena la Unió sense conèixer la victòria. Si en la jornada 20 era l'Almàssera, últim classificat, qui aconseguia superar els de Sobrín; en la jornada 21 el Ciudad Torrealta es va encarregar de fer el propi en vèncer a la Unió per 73-87. El partit contra el conjunt murcià es va posar de seguida molt de cara per als visitants, i al descans els de Sobrín perdien de 20 punts (34-54). Un tercer quart de color unionista amb un parcial de 20-11 deixava el marcador 54-65 i la victòria a onze punts. Però durant els últims deu minuts de partit, el conjunt local no va ser capaç de donar la volta al marcador i la derrota número setze de la temporada i la desena consecutiva es va consumar. Una derrota que a falta de cinc jornades pel final de la competició regular, enfonsa una mica més els de Sobrín a la zona baixa de la classificació, més concretament en la tretzena posició, en lloc de descens, encara que empatat amb el dotzè classificat, el Palma Playa Park, i a una victòria de la salvació.

Dissabte passat, dia 10 de març, l'equip mataroní, amb l'absència de l'aler Marc Torres, lesionat de gravetat i que presumiblement es perdrà el que resta de temporada, s'enfrontava a un rival dur, un equip que venia de guanyar quatre partits seguits i que lluita per entrar en les posicions d'ascens. Així doncs, el Torrealta, quart classificat del grup E de Lliga EBA, gaudia d'una bona oportunitat per reafirmar-se en la lluita per la tercera posició de la taula. Per la seva banda, la Unió necessitada de victòries, doncs en 23 jornades només ha pogut vèncer en cinc ocasions (Castelló, Hellín, Torrevella, Almàssera i Ciudad Real), havia d'intentar endur-se el triomf per sortir de la zona de descens com abans millor.

Així doncs, els homes de Sobrín, que sabien el què es jugaven, van saltar a la pista del Palau Josep Mora amb ganes de fer les coses bé, però de seguida es van veure superats pel rival. Malgrat les bones actuacions de l'ala-pivot unionista Hesham Taman (23 punts, 5 rebots defensius i 4 d'ofensius) i de l'aler Marc Forcada (16 punts, 6 rebots defensius i 4 d'ofensius), el rival va desplegar un joc que va anul•lar els unionistes. L'encert en els tirs de tres (12 de 29), la forta pressió defensiva i les actuacions destacades del pivot Jorge Navas(26 punts), del base Dani Fernández (19 punts) i de l'ala-pivot José Antonio Serrano (17 punts) van impedir que la Unió sumés la sisena victòria de la temporada.

Un parcial de 21-30 en el primer quart del partit, amb sis triples convertits a favor del Torrealta, evidenciava que l'equip murcià no volia deixar escapar l'oportunitat d'emportar-se la victòria i que des d'un bon principi havien posat la directa cap al triomf. El segon quart, novament va ser favorable a l'equip visitant per 13-24 i deixava el marcador al descans en un 34-54 amb una diferència de 20 punts. Cal destacar, però, que si el Torrealta no necessitava l'ajut arbitral per imposar-se als de Sobrín, els àrbitres els hi van oferir aquest ajut malgrat tot.

A la represa, l'equip mataroní va intentar donar resposta al joc del seu rival i amb un parcial de 20-11 van aconseguir retallar distàncies, arribant a l'últim i definitiu quart només onze punts per sota en el marcador (54-65). Finalment, però, la remuntada no va ser possible i la sisena victòria de la temporada haurà d'esperar. El Ciudad Torrealta es va emportar el triomf per 73-87 i la Unió va consumar la setzena derrota de la temporada i desena consecutiva, i seguirà una setmana més en posició de descens, empatat a victòries amb Palma Playa Park, que ocupa el dotzè lloc de la classificació fora del descens.

Tito Sobrín: “La clau és guanyar un partit per poder sortir del descens i treure'ns la pressió del damunt”
Al final de l'enfrontament contra el Torrealta, Tito Sobrín, entrenador unionista, declarava: “El rival ha jugat bé, pressionant bé, tirant bé a cistella, i a nosaltres ens ha faltat ser una mica més durs. I és que la situació en la que ens trobem ens pesa. Però la clau és guanyar un partit per poder sortir del descens i a partir d'aquí tot serà molt més fàcil perquè ens treure'm aquesta pressió que tenim. Això sí, hem de guanyar com sigui els tres compromisos que ens queden a casa perquè els dos enfrontaments que tenim fora seran durs i hem d'assegurar a casa si volem aconseguir la permanència”.

A falta de cinc jornades pel final de la competició regular, la Unió necessita la victòria com abans millor i la propera setmana haurà d'enfrontar-se a l'Alcora, un equip que, com el Torrealta, lluita per les posicions d'ascens.