Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró torna de Ciudad Real amb la victòria

El gran treball realitzat per tot el conjunt mataroní va ser la clau del partit

Després de tres setmanes seguides sense guanyar, la UE Mataró va aconseguir un valuós triomf contra el Ciudad Real per 91 a 96, en el partit disputat en terres manxegues, dissabte passat, dia 2. L'enfrontament, corresponent a l'onzena jornada de la Lliga EBA, era de gran importància pels unionistes, doncs una nova derrota els podria haver enviat a la zona baixa de la classificació. Finalment, però, els homes de Sobrín, que sabien de la importància del xoc, van saber fer bé les coses i la cinquena victòria de la temporada no es va escapar.

El de dissabte, va ser un partit molt igualat. El ritme imposat pels dos equips va ser força alt, doncs només durant el primer quart, els unionistes ja havien anotat 28 punts, per 26 dels locals. El segon període va ser novament molt disputat i el parcial de 21-20 favorable als locals així ho demostra. Tanmateix, al descans el resultat seguia afavorint els unionistes per 47-48. A la represa, el nivell mostrat per ambdós conjunts no va decaure, i novament un parcial de 21-25, ara, favorable als unionistes, deixava el marcador 68-73. Res no estava decidit, i només qui aguantés el ritme imposat des de l'inici, podria emportar-se la victòria. Les forces no podrien haver estat més equilibrades, doncs el parcial de l'últim quart va ser de 23-23. L'equip de Sobrín, però, que durant el tercer quart havia aconseguit una renda de cinc punts, els va fer valer i es va endur la victòria.

Aquest cop, ni el joc interior, amb una millora notable; ni la nova incorporació del Ciudad Real, el pivot anglès Neil Fingleton de 2,32 metres d'alçada, no van poder frenar la Unió. L'equip mataroní va donar-ho tot i va veure recompensat el seu treball col•lectiu amb el cinquè triomf de la temporada i el segon a domicili.

Tito Sobrín: “Ha estat un partidàs”
Tito Sobrín es mostrava molt satisfet amb els seus homes, en finalitzar el partit: “Ha estat un partidàs. L'equip ha estat molt bé en el joc exterior i ha millorat defensivament”. El de dissabte va ser un triomf treballat per tot l'equip: Jordi Ventura va aconseguir 20 punts i va dirigir l'equip cap al triomf, Paco López va brillar amb 18 punts, Marc Torres va contribuir amb 16 punts, Marc Fabregat segueix en línia ascendent i va anotar 12 punts, i Marc Forcada va destacar amb 12 rebots capturats.

Amb la victòria contra el Ciudad Real, la Unió és vuitena. La setmana vinent, els homes de Sobrín no jugaran competició oficial, doncs la Lliga EBA s'atura durant una setmana. Tanmateix, els de Sobrín jugaran dimecres, dia 6, un partit amistós a la pista de l'Olesa, “per no perdre el ritme de competició”.