-

Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró torna al camí del triomf

L'equip mataroní va guanyar amb superioritat l'Almàssera per 92-81

La UE Mataró va aconseguir diumenge passat, dia 5, el quart triomf de la temporada. Després de tres derrotes consecutives contra tres dels conjunts més forts del grup E, la victòria contra l'Almàssera per 92 a 81 torna a donar confiança a l'equip dirigit per Tito Sobrín. L'enfrontament contra l'equip de valència, corresponent a la setena jornada de la Lliga EBA, va ser un partit còmode pels unionistes, que van comptar amb una gran afluència de públic al Palau Josep Mora, ja que una hora i mitja abans la UE Mataró va dur a terme la presentació dels seus 31 equips, més l'Escola de Bàsquet.

El partit contra l'Almàssera, a priori, no havia de ser massa difícil pels unionistes, doncs l'equip visitant encara no havia guanyat cap partit en la present temporada. Tanmateix, era aquest fet el que feia tan perillós el conjunt valencià, perquè no tenia res a perdre i sortiria a per totes. Però la consigna dels homes de Sobrín era clara “estar dins el partit des del primer minut” per evitar sorpreses. Així les coses, els unionistes van sortir concentrats a la pista i aviat van aconseguir distanciar-se del seu rival. Jordi Ventura, Paco López i Marc Torres, entre d'altres, van fer possible que a falta de tres minuts pel final del primer quart, la diferència amb el rival fos ja de 8 punts (15-7). Al final del primer temps, es va arribar amb un còmode 24-16 després que Jordi Ventura aconseguís un triple sobre la botzina des de gairebé mig camp.

Superioritat de la Unió
Un parcial d'11-2 en els primers quatre minuts del segon quart van posar la Unió 35-18 al marcador. La superioritat de l'equip local es va veure reflectida en el resultat de 54-39 al descans. En la represa, el bon treball en rebot defensiu de Marc Fabregat, les cistelles de Paco López i el treball realitzat per Edgar San Epifanio van contribuir a que la diferència en el marcador arribés a més de 20 punts, amb un 63-41. Al final del tercer quart la superioritat de la Unió sobre l'Almàssera es traduïa en un 72-55. En l'últim quart, Guillem Garcia va debutar en competició i va anotar els seus dos primers punts, i Jordi Ventura, amb 28 punts en tot el partit, va establir la màxima avantatge al marcador 84-60. Al final del partit, la diferència que la Unió havia mantingut respecte l'Almàssera es va veure reduïda a 11 punts, amb el resultat final de 92-81. Però la superioritat de l'equip mataroní va ser un fet durant tot el partit.

Al final de l'enfrontament Tito Sobrín declarava: “Avui l'actitud del grup ha estat fantàstica en els moments en que estàvem decidint el partit. La pena és que quan hem estat vint punts per sobre no ho hàgim rematat. Però en els moments importants hem demostrat que podem guanyar amb solvència aquest rival, i si aconseguim que els rivals de la nostra lliga estiguin vint punts per sota en els partits, significarà que estem un pas per sobre”. Així mateix, Aitor Muñoz, pivot unionista, afirmava: “Hem guanyat que era el que havíem de fer, perquè portàvem tres derrotes seguides i ja tocava guanyar. Durant la setmana hem treballat bé, sabíem que podíem guanyar. La dinàmica de l'equip ha estat molt bona, hem treballat dur. Potser al final hem patit desajustos en la defensa, perquè ens hem relaxat quan ens hem adonat que el partit ja estava sentenciat, però el treball ha estat positiu.”.

Amb aquesta victòria, la UE Mataró és ja sisena a la classificació del grup E de la Lliga EBA. El proper rival dels unionistes serà el Torrealta.