-
-

Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró suma la tercera victòria consecutiva de la temporada

Els unionistes van saber resoldre un partit molt igualat contra el Torrevieja i van guanyar per 77-76

La UE Mataró va derrotar el Torrevieja en la tercera jornada de la Lliga EBA. El partit, disputat dissabte passat, dia 7, al Palau Josep Mora, va acabar amb el resultat final de 77-76 favorable als unionistes, i els nois de Tito Sobrín sumen així, la tercera victòria de la temporada i completen el millor inici de lliga de la UE Mataró en la categoria EBA. L'acceleració en el joc i la pèrdua de pilotes “tontes” van ser factors que van portar l'equip mataroní a haver de remuntar un partit que en els primers instants semblava fàcil pels locals, però que a mida que passaven els minuts es va anar complicant d'allò més. La reacció de la Unió, però, va arribar, i els jugadors ho van donar tot i van treballar de valent per endur-se la victòria. A més a més, cal destacar que el públic del Josep Mora va estar amb l'equip en tot moment: el va esperonar en els moments difícils i va exercir una bona pressió sobre els visitants durant els dos últims quarts de l'enfrontament.

Si en els primers minuts del partit, el marcador afavoria els unionistes, el Torrevieja va igualar al marcador, i va començar un estira-i-arronsa entre ambdós conjunts, que al final del primer quart afavoria els de Sobrín per 21-18. Les imprecisions de la Unió en el segon quart van permetre al Torrevieja distanciar-se fins a 6 punts en el marcador a falta de 47 segons pel final del període. Els unionistes havien de retallar distàncies si volien anar-se'n al descans amb una diferència no massa gran. I així va ser. Els locals van posar-se a 1 punt dels d'Alacant i quan van marxar al vestuari, el marcador era de 41-42.

A la represa, la Unió va començar a perdre efectivitat defensiva i els visitants no van perdonar. Cada cop la distància era més gran: d'un 45-50 a falta de 7 minuts pel final del tercer quart, es va passar a un 49-60 a falta de 4 minuts, i es va arribar a un 50-67 a falta de 2 minuts. Els punts que separaven la Unió del seu rival eren 17, però va ser llavors, quan la reacció va arribar: 8 punts dels unionistes, per tan sols 1 dels visitants, van possibilitar que al final del tercer període el resultat fos de 58-68.

Gran reacció local
Sens dubte, la Unió volia oferir a la seva afició un triomf, i el públic va decidir que era el moment ideal per demostrar als jugadors que estava amb ells. Així doncs, la força dels aficionats, conjuntament amb la bona pressió defensiva exercida pels jugadors unionistes i el joc del jove pivot Aitor Muñoz, van ser els puntals de la remuntada. Els punts que capgirarien el marcador van anar arribant de la mà de jugadors com Marc Forcada, Paco López o Aitor Muñoz, entre d'altres, i el conjunt va realitzar un molt bon treball defensiu. Tots junts, els jugadors de l'equip local van creure que era possible guanyar i Aitor, amb la seva força va revolucionar el partit amb punts, recuperacions en defensa, i animant el públic i els seus companys. A falta de 2 minuts pel final, els unionistes van aconseguir la igualada a 74, però res no estava decidit. I encara un cop més, s'avançaria al marcador el Torrevieja amb un 74-75. Però a falta d'1 minut per a la conclusió de l'enfrontament, els homes de Sobrín es van posar per davant al marcador i ja no van deixar que el partit s'escapés. El resultat final de 77-76 no reflecteix altra cosa que el gran esforç realitzat per tot l'equip mataroní. La UE Mataró va arribar a anotar a l'últim quart 19 punts per 8 del rival. Val a dir, que alguna que altra decisió arbitral va voler aturar l'actuació dels unionistes, però finalment, res no va poder amb les ganes d'un equip que encara ha de créixer molt més i que ha demostrat que si juga així, i amb aquestes ganes, podrà fer coses interessants en aquesta temporada 2006-2007.

Pròxim partit
El pròxim compromís de la Unió, que amb aquesta victòria se situa en la segona posició a la classificació del grup E de la Lliga EBA, serà dissabte vinent, dia 14, a la pista del Santa Pola, tercer a la classificació.