-

Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró s’estrena a la Lliga EBA amb victòria

Els unionistes van treballar de valent per derrotar el Castelló per 65-59

La UE Mataró va disputar dissabte passat, dia 23, el seu primer partit oficial a la Lliga EBA. El rival a batre era el Castelló, un conjunt molt renovat respecte l'equip que la temporada passada va jugar a la LEB-2. I el primer compromís que l'equip unionista havia de resoldre, davant la seva afició, al Palau Josep Mora, no va ser un camí de roses. El conjunt que dirigeix Tito Sobrín va patir fins l'últim minut per guanyar el Castelló (65-59). I va ser gràcies a l'esforç col•lectiu dels jugadors unionistes i a que l'equip va saber patir i aguantar bé la pressió, que finalment van endur-se el triomf.

Els jugadors de la Unió van sortir molt forts a la pista i prova d'això és que durant els quatre primers minuts de partit, els visitants tan sols van poder fer 2 punts per 12 de l'equip local. Malgrat tot, el Castelló va reaccionar i va capgirar el marcador, aconseguint un parcial de 19-20 al final del primer quart. Durant el segon quart, l'equip valencià va anar ampliant de mica en mica la diferència, i la manca d'intensitat defensiva i el poc encert en la penetració a cistella de l'equip mataroní no van poder fer res per evitar que el resultat fos de 28-34 a la mitja part.

Calma i joc intel•ligent
A la represa, els jugadors unionistes es van esperonar i també el seu joc. L'equip de Tito Sobrín va anar escurçant distàncies, i a falta de menys de 2 minuts pel final del tercer quart, els unionistes es van posar per davant al marcador i van aconseguir una diferència de 8 punts amb el Castelló. L'últim quart, però, va ser frenètic: a falta de 4 minuts 55 segons pel final, el resultat era de 56-54 i l'equip visitant no volia tornar a terres valencianes sense la victòria. Va ser en aquest moment, quan els jugadors unionistes van saber mantenir la calma i desplegar el seu joc amb intel•ligència, però, malgrat tot, a falta de 17 segons pel final, el Castelló havia retallat distàncies (61-59) i un triple li podia acabar donat el triomf a l'equip valencià. Llavors, tres faltes personals sobre Jordi Ventura, Marc Torres i Aitor Muñoz respectivament i el bon treball en defensa dels unionistes van permetre a l'equip local aconseguir el resultat final de 65-59. Un resultat final que permet a la UE Mataró sumar el primer triomf de la temporada, en un partit que va fer vibrar el Palau Josep Mora, on s'hi van reunir un número força acceptable d'aficionats.

A seguir sumant
La primera victòria de la temporada de la UE Mataró ja és un fet i ara només queda pensar en el pròxim rival i primer partit que l'equip jugarà fora de casa. Serà contra l'Hellín i es disputarà dissabte vinent, 30 de setembre, al Pavelló Poliesportiu Municipal nº1 de la localitat d'Hellín (Albacete).