Marc Mayola

La UE Mataró perd la final de la Lliga Catalana 2 contra el SR Lima (62-69)

Les unionistes han jugat excessivament nervioses i no han pogut superar un conjunt molt experimentat

La UE Mataró ha perdut la final de la Lliga Catalana Femenina-2. Abans del començament del partit, disputat aquest migdia al Palau Josep Mora, s'ha fet la presentació oficial de tots els equips de la UE Mataró.

Les noies de Tito Sobrín no han pogut arrodonir la festa unionista i han perdut contra el Santa Rosa Lima-Horta per 62-69. El partit ha començat força bé per les mataronines, que al final del primer quart tenien sis punts d'avantatge (15-9).

Eva Vilarrubla, però, una de les jugadores més importants del Mataró, s'ha carregat de personals ben aviat i Sobrín s'ha vist obligat a dosificar els seus minuts de joc. Això ho ha aprofitat a la perfecció Marta Soler, la pivot del SR Lima-Horta, guanyadora del premi MVP a la jugadora més valuosa de la final. Soler ha estat la clara dominadora de la pintura. Ha anotat 16 punts i ha capturat molts rebots, sobretot ofensius, que han minat la moral de les mataronines.

El segon quart ha estat nefast pel Mataró. Amb un parcial de 9-23 el SR Lima-Horta ha marxat al descans amb vuit punts d'avantatge (24-32). Tito Sobrín considera que "hem jugat malament. Estàvem nerviosos i no hem jugat en equip. Hem jugat excessivament individualistes i poc en equip." L'entrenador de la UE Mataró creu que "la pressió ha pogut amb nosaltres. L'ambient del palau era increïble i no estem acostumats a jugar finals."

La segona part ha estat bastant equilibrada. (21-23 en el tercer quart i 17-14 en l'últim). Les mataronines, més amb el cor que amb el cap, s'han mantingut sempre dins del partit, no han tirat la tovallola en cap moment i les d'Horta no han pogut respirar tranquiles fins l'últim minut. Llavors, els triples de Míriam Solozábal, n'ha clavat cinc en tot el partit, i un parell de decisions arbitrals prou dubtoses, han acabat de sentenciar la final. Tito Sobrín: "L'àrbitre (Jerez) s'ha rigut de mi. Quan estàs perdent una final i l'àrbitre se'n riu, és una falta de respecte i això em fa mal. Jo el respecto i crec que m'he guanyat el dret que ell també em respecti, a mi."

Al final, 62-69 pel Santa Rosa Lima-Horta que s'emporta la Lliga Catalana cap a la capital del país. Aquest cap de setmana, la UE Mataró visita la pista del Segle XXI en partit corresponent a la tercera jornada de la Lliga Femenina-2.