Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró perd contra l’Alcora (69-76)

Després d'un bon partit, la victòria es va escapar en l'últim quart

L'enfrontament entre la UE Mataró i l'Alcora, corresponent a la novena jornada de la Lliga EBA i disputat dissabte passat, dia 18, va acabar amb la derrota del conjunt mataroní per 69-76. Malgrat la bona actitud mostrada per l'equip de Tito Sobrín i a pesar de controlar gairebé tot el partit, en l'últim quart, la Unió va veure com l'equip de Castelló es marxava al marcador. Una diferència de 12 punts a falta de cinc minuts pel final del partit va propiciar que l'equip local hagués d'anar a contracorrent en el tram final del partit. Els unionistes, però, van lluitar per endur-se el triomf i a falta de dos minuts per la conclusió, la diferència es va escurçar a quatre punts. Però finalment, l'equip mataroní no va poder donar la volta al marcador i l'equip visitant es va endur la victòria.

El partit va estar molt igualat durant les primers tres quarts. Resultats de 18-15 al final dels primers deu minuts, de 35-33 a la mitja part o de 51-54 a l'acabament del tercer període, així ho demostren. Els homes de Sobrín es mostraven segurs a la pista i no perdien la concentració. Però un parcial de 5-14, a l'inici de definitiu quart, establia la màxima diferència del partit (56-68) favorable als visitants. Però homes com Marc Fabregat (amb 13 punts i 6 rebots defensius, en tot el partit) o Jordi Ventura (amb 21 punts, en tot el partit), entre d'altres, van fer possible que, a falta de dos minuts, la diferència s'escurcés i l'equip de Sobrín creies en la victòria. Tanmateix, les accions precipitades del conjunt mataroní van acabar amb les opcions de victòria. El resultat final de 69-76 deixa els unionistes amb un balanç de quatre victòries i cinc derrotes i els situa a la novena posició de la classificació.

Al final del partit contra l'Alcora, Tito Sobrín s'expressava així: “Ells ens han guanyat a l'últim quart perquè nosaltres ens hem precipitat en algunes accions. Necessitem millorar en joc interior. Estem treballant bé exteriorment, però necessitem millorar en joc interior. I a més, si recuperem en un partit una diferència de 12 punts reduint-la a 4 punts, i creiem en la victòria, en la següent acció hem d'espantar el rival i fer-li creure que nosaltres ens podem emportar el partit”. Així mateix, l'aler unionista, Marc Torres parlava de les sensacions que li quedaven a l'equip després de la derrota: “Ha estat un partit difícil, sabíem que seria dur i que, en teoria, aquesta gent estaria per la part alta de la classificació, però ells tampoc han fet un gran partit com per emporta-se'l. Tanmateix, l'equip està bé d'ànim i amb una mica d'orgull, com estem demostrant al final de cada partit, podrem superar els propers compromisos”.

La propera setmana, el conjunt mataroní es desplaçarà fins a Menorca. El rival serà l'Alaior.