-
-

La UE Mataró encadena dues victòries consecutives

Els homes de Tito Sobrín esborren del Mapa al Ciudad Real per 98-69

La UE Mataró ha agafat oxigen. Després de la victòria de la setmana passada, els homes de Tito Sobrín van encadenar, per fi, dos triomfs consecutius que deixen la salvació a tocar. L'equip va completar un excel·lent partit tant en atac com en defensa que va permetre vèncer còmodament al Ciudad Real per 98-69 en el partit corresponent a la 24ª jornada de lliga, amb estones de gran bàsquet per part dels unionistes. Dues jornades per a somiar en la salvació i una importatn injecció de moral en un equip que va demostrar que necessitava un triomf per demostrar que tenen potencial per mantenir-se a EBA.

El primer període va comptar amb un gran encert per part dels dos equips en atac que va donar deu minuts d'intercanvi de punts al marcador. Jordi Ventura, amb un triple espectacular en l'últim sospir des de més enllà del mig de la pista va provocar un 26-23 important per marxar amb confiança al temps mort. En el segon temps, la gran actuació defensiva dels unionistes no van donar opcions al Ciudad Real. Combinant defenses zonals amb marcatges a l'home, els de Sobrín van deixar secs als visitants, que només van anotar tres punts en nou minuts. Al final, el parcial de 19-8 obria una escletxa al marcador bastant important, marcada sobretot per l'encert en llançament de tres de l'equip (11 de 20), i en especial de Ventura (quater de sis).

En la represa el domini de la UE Mataró va ser aclaparador, fins el punt que en el tercer quart es van veure grans estones de bàsquet que durant tant de temps han estat absents del Josep Mora. Amb contraatacs mortals, un joc molt ràpid i la mateixa solidesa defensiva, els locals van arribar a una màxima diferència de 37 punts. El tercer quart va acabar amb un contundent 32-13 que deixava el partit sentenciat amb 33 punts d'avantatge a falta de l'últim quart. Sobrín va donar minuts a tots els jugadors, i van destacar dos debutants, Edu Alcaraz i Ignasi Ariño, el primer amb set punts en set minuts a la pista i el segon amb un triple en quatre minuts.

Sobrín: ‘És una llàstima que es pari la lliga'
El tècnic unionista, Tito Sobrín, va mostrar-se satisfet pel rendiment de l'equip al final del matx. Per Sobrín, l'exhibició davant el Ciudad Real és una mostra que l'equipo “només necessitava un triomf per aixecar el vol”.”Tenim jugadors molt joves que al viure derrotes rere derrotes tenien massa pressió a sobre”, va afegir en referència a la curta edat dels qui han de portar el pes del joc interior de la Unió (Sergi Homs i Adrià Fradera). Sobrín va lamentar que ara hi hagi “una aturada de lliga, ja que estem en clara línia ascendent” i per això l'equip “seguirà entrenant la setmana santa excepte els dies festius” per no perdre el ritme que han aconseguit.

L'entrenador lleonès es va mostrar convençut que amb “un triomf en les dues últtimes jornades l'equip es salvarà”. De cara al proper compromís, Sobrín assenyala la dificultat de'enfrontar-se amb el Cartagena, un equip “molt dur que s'està jugant entrar als play-off”, tot i que va voler recordar que la Unió sempre respon a un gran nivell “amb els equips capdavanters de la lliga”.