-
-

Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró comença la pretemporada amb una de freda i una de calenta

L'equip mataroní va perdre davant el Granollers 83-49, però va guanyar l'Esplugues 83-64

La UE Mataró va jugar el cap de setmana passat els dos primers partits de la pretemporada amb la seva participació a la XXV Lliga Catalana EBA. L'equip mataroní, enquadrat amb Granollers i Esplugues al grup quatre, va resoldre ambdós partits de manera molt diferent: Dissabte a la pista del Granollers, els unionistes van caure davant un equip molt ben plantat i que sabia a què jugava, ja que el conjunt que dirigeix Jordi Romeu segueix amb gairebé la mateixa plantilla que la temporada passada va disputar la fase final de la Lliga EBA. Tot i així, la Unió va respondre durant els dos primers quarts, però al tercer, el Granollers es va distanciar al marcador sense una reacció per part dels visitants, i al final del partit, el resultat de 83-49 reflectia la superioritat del Granollers en els dos últims quarts.

Millora en treball defensiu
Diumenge, a casa i davant l'Esplugues de Miki Larraz, un conjunt molt renovat, els homes de Tito Sobrín van millorar el seu joc interior amb quinze rebots defensius i cinc d'ofensius, i el seu joc exterior va tenir una efectivitat del 50% en tirs de 3 punts i d'un 70% en tirs de 2 punts. El màxim anotador del partit va ser Marc Forcada amb 18 punts i en defensa, Aitor Muñoz va agafar cinc rebots. El primer quart va ser per l'equip visitant, amb un parcial de 19-24, però els unionistes van capgirar el marcador i es van anar al descans amb quatre punts d'avantatge sobre l'Esplugues. A la represa, els visitants van trigar en reaccionar i es va donar un parcial de 23-15 a favor dels locals. L'últim quart del partit es va resoldre de manera semblant als dos anteriors, amb un parcial de 20-13 que donava la victòria a la UE Mataró per 83-64. Una victòria que deixava més satisfet Tito Sobrín que no pas el dia anterior, quan les coses no van anar com el tècnic esperava: “Avui el que menys m'importava era el marcador, però sí que esperava que treballéssim més i poder fer proves, però no ha estat així”, explicava dissabte passat l'entrenador unionista.

Ara, Tito Sobrín, que porta dues setmanes treballant amb els jugadors, dels quals de la temporada passada només segueixen Jordi Ventura, Marc Forcada i Paco Hernández, espera poder organitzar alguns partits més per acabar de posar a punt un equip que lluitarà per conservar la categoria EBA, recuperada finalment amb la reestructuració del format de la lliga (cinc grups de catorze equips cadascun) que la Federació Espanyola de Bàsquet ha dut a terme.