Instant del salt inicial del començament del partit

Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró aconsegueix una treballada victòria contra l’Andorra per 74-73

Els unionistes van arribar a estar deu punts per sota al marcador, però l'equip va saber reaccionar a temps i es va endur el partit

La UE Mataró va disputar dissabte passat al Palau Josep Mora un partit de pretemporada contra l'Andorra, equip que la temporada 2005-2006 va ser setè de grup a la Lliga EBA. El resultat final de 74-73 reflecteix la lluita aferrissada que ambdós conjunts van mantenir a la pista. Els locals, amb l'absència de Marc Forcada per unes petites molèsties al peu esquerra i amb Edgar San Epifanio, que finalment s'ha compromès amb l'equip unionista per la present temporada i que reforçarà el joc exterior de l'equip, van trobar una forta resistència per part dels visitant durant tot el partit. Així, el primer quart va acabar 16-19 a favor de l'Andorra. Els deu minuts següents van ser els més difícils pels nois de Tito Sobrín, doncs van arribar al final del segon quart deu punts per sota del rival amb un contundent 31-41.

Si va ser contundent el resultat final del segon període, més contundent va ser la reacció dels jugadors de la UE Mataró, perquè, a la represa del partit, van exercir una gran pressió sobre el joc de l'Andorra, fet que va comportar que, durant els primers set minuts del tercer quart, els visitants només poguessin anotar 5 punts. Així doncs, un parcial de 21-16 a favor dels unionistes, amb Jordi Ventura com a màxim anotador amb 3 triples, va deixar el marcador 52-57. Finalment, a quatre minuts pel final del partit, l'equip de Sobrín es va posar per primera vegada per davant al marcador, en part gràcies als punts que Sergi Homs (8) i Jordi Ventura(8) van materialitzar; però a falta d'1min 35s, l'Andorra va empatar el partit a 70. Així les coses, els jugadors unionistes van saber aguantar molt bé la pressió i van aconseguir forçar una personal que els va donar els punts de la victòria per 74-73. Cal destacar d'entre tots els jugadors, l'actuació de Jordi Ventura amb 6 triples i un total de 23 punts. Aquest triomf reflecteix el sacrifici de tot l'equip i d'uns jugadors que no van caure en les provocacions de l'equip andorrà, que no va jugar tan net com era d'esperar.

Últims compromisos amistosos
Amb aquest, ja són quatre els partits que la UE Mataró ha disputat durant la pretemporada, i el balanç és de dues victòries (Esplugues i Andorra) i dues derrotes (Granollers i Ripollet). Ara, els dos compromisos amistosos que resten contra el Ripollet i el Prat (per confirmar) serviran per aconseguir una bona posta a punt dels jugadors davant el gran repte que suposarà començar a partir del 23 de setembre la seva participació a la Lliga EBA.