-

Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró acomiada l’any 2006 amb derrota davant el Cartagena (64-88)

La falta de concentració va condemnar els de Tito Sobrín

Les sensacions del conjunt unionista eren molt bones després de guanyar en l'última jornada de lliga al Ciudad Real i vèncer a l'Olesa en partit amistós. L'equip de Sobrín confiava en guanyar el Cartagena en el partit corresponent a la dotzena jornada de la Lliga EBA, disputat dissabte passat, dia 16, al Palau Josep Mora. Els unionistes van trigar força en entrar de ple en el partit i quan van reaccionar el Cartagena ja havia establert una diferència en el marcador prou considerable. Tot i així, la Unió va aconseguir retallar a 10 punts la diferència amb el rival, però la falta de claredat en atac i la feblesa defensiva van permetre l'equip visitant endur-se la victòria.

Davant la fermesa del Cartagena en els primers compassos del partit, la Unió és mostrava feble en defensa i poc contundent en atac. Aviat les distàncies entre un i altre equip es farien evidents. La pressió sobre Jordi Ventura perjudicava l'atac dels locals i al final del primer quart, el marcador reflectia un 13-27 favorable als visitants. Al minut quatre del segon període, Jordi Ventura cometia la tercera falta personal i Sobrín decidia reservar el base pels dos últims quarts del partit. Així les coses, Edgar va ser l'encarregat de dirigir l'equip, i val a dir que ho va fer força bé. Però el conjunt unionista continuava complicant-se massa la vida en atac i no s'acabava de trobar còmode sobre la pista. I les coses no es van quedar aquí, perquè a falta d'un minut per a la conclusió del segon quart, els àrbitres assenyalarien tècnica a Tito Sobrín i la diferència al marcador augmentaria fins als 21 punts de diferència, amb un 31-52.

A la represa, les coses van millorar: els unionistes es van posar les piles i amb un parcial d'11-0 es van posar a 10 punts del Cartagena. Edgar, Marc Forcada, Sergi Homs i Marc Torres van protagonitzar un bon tercer quart que va acabar amb el resultat de 50-66, i amb una diferència de 16 punts entre ambdós conjunts. Res no estava perdut, doncs encara quedaven deu minuts i els de Sobrín no volien marxar de vacances de Nadal amb el regust de la derrota. Tanmateix, les ganes dels unionistes van xocar novament amb la falta d'encert en atac i amb la feblesa en defensa que no va poder aturar el pivot Loren González (21 punts, en tot el partit), el base Ander Ortiz (20 punts, en tot el partit) i l'aler Pablo Sánchez (18 punts, en tot el partit). A més, a falta de set minuts pel final del partit, els àrbitres assenyalarien a Sobrín la segona tècnica i l'expulsarien (segona expulsió de la temporada, duta a terme pels mateixos àrbitres que en el partit contra l'Archena). Així doncs, la diferència entre ambdós equips, que s'havia vist reduïda a 10 punts durant el tercer quart, va augmentar fins a 24 punts, amb un resultat al final del partit de 64-88. Aquesta derrota suposa la setena de la temporada per a la Unió i deixa el conjunt unionista en novena posició a la classificació.

Albert Illa: “No pensàvem perdre aquest partit o si més no, no pensàvem perdre'l com l'hem perdut”
A la conclusió del partit Albert Illa, entrenador ajudant del sènior masculí de la Unió, declarava: “No pensàvem perdre aquest partit o si més no, no pensàvem perdre'l com l'hem perdut. Hem estat molt fora de partit i no podem fer regals com el d'avui: primer, perquè ho pagues amb una derrota i després, perquè es paga anímicament, ja que te'n vas de vacances de Nadal amb sensacions molt dolentes. Tanmateix, en els propers partits, penso que recuperarem els punts que se'ns han escapat”. De la mateixa manera, el pivot unionista Marc Fabregat exposava: “Ens ha faltat molt de ritme en atac i també en defensa. En general hem començat molt malament i això ha marcat el partit. Donava la sensació que estàvem un segon per darrere en totes les accions. L'equip abans de començar estava amb molt bones sensacions, però potser no hem sortit amb la suficient tensió per disputar el partit. Tenim equip per lluitar per alguna cosa més que el descens, però hem d'anar partit a partit”.

Fins el diumenge 14 de gener que el sènior masculí no tornarà a disputar cap partit, serà l'últim de la primera volta i serà lluny de casa contra el Palma Playa Park, penúltim classificat.