-
-

La Sirena fa història i guanya la Copa de la Reina en un partit pel record

Les mataronines s'imposen 9-7 al CN Sabadell i aconsegueixen el seu primer títol

La Sirena Mataró no es conformava. No es volia conformar en ser sots-campió. Sabia que seria gairebé impossible guanyar el Sabadell, campió d'Europa tres dels últims quatre cops i imbatut en lliga i Copa des de 2010. Però volia canviar això. Ho van dir el dijous passat en la presentació de la Final a 4. Que seria difícil, però que a la copa tot podia passar. I ha passat. Les noies de Florin Bonca, en el probablement millor partit de la seva història, es va imposar aquest diumenge al migdia a les vallesanes per 9-7 en un partit que escriu una pàgina gloriosa pel centre mataroní per l'esport de la ciutat.

Es podia preveure un partit igualat, més que en els últims enfrontaments en lliga. El Mataró, amb fitxatges i una base molt potent, ha crescut aquesta temporada a base de jornades i passar rondes a Europa. El primer parcial en el primer quart avisava: 2-3 per les mataronines. Laura López, Roser Tarragó i Benekou donaven el primer avantatge. Això, a més, enmig de la piscina del Sabadell en plena celebració del seu centenari. En el segon període l'avís es convertia en realitat: cinc gols va aconseguir el Mataró per dos de les locals. López amb dues dianes més i Gragnolatti amb un doblet eren imparables per les vallesanes, que ho veien molt complicat a mitja part: 4-8.

En el tercer període el Sabadell volia recuperar la seva hegemonia, demostrar que no se les podia sorprendre. I per uns moments ho va semblar, amb una defensa fortíssima que no permetia trobar forat a les mataronines. A més, dues dianes de les vallesanes ajustaven el matx (6-8), però la Sirena resistia. Sobrevivia a l'assatjament de les locals i seguia per davant en acabar el període. Només quedava un petit esforç més.

Un final històric
L'inici del quart decisiu trencava els esquemes del Sabadell amb un gol de les sirenes que obrien forat: 6-9. Una vaselina estratosfèrica de Ciara Gibson donava la moral necessària a les mataronines. Quedaven sis minuts i semblava que el Mataró sabia on estava i què volia aconseguir. Dos minuts de nervis i errades a ambdues porteries, amb la Sirena aguantant en jugades d'inferioritat però defensant amb ungles i dents. A quatre minuts per acabar, Espar feia el 9-7 en jugada de superioritat, però la Sirena seguia dempeus. Un xut al pal de Laura López glaçava la piscina vallesana. El Mataró defensava sense fisures i els nervis afloraven entre les del Sabadell amb exclusions que provocaven possessions llargues per les mataronines. Els pals i Keeve evitaven que s'acostessin al marcador. En els últims instants, una pilota robada per la Tarragó sentenciava el matx i deixava sense temps al Sabadell per remuntar. La Sirena feia història.