-
-

La psicologia esportiva, un aspecte que el Futsal Mataró treballa a la base

Des de setembre compten amb un psicòleg per a entrenadors, jugadors i pares i mares.

El Futsal Mataró va estrenar amb l’inici d’aquesta temporada un projecte de psicologia esportiva i coaching per treballar amb entrenadors, jugadors, pares i fins i tot directius del club. L’encarregat és el psicòleg Álvaro González, que ja s’ha reunit amb pares i mares i també ha fet alguna intervenció en equips i entrenadors de l’entitat. L’objectiu, donar un salt de qualitat en la preparació dels equips.

L’objectiu és donar un salt de qualitat en la preparació de jugadors i entrenadors de l’entitat


“Volem dotar d’eines psicològiques per optimitzar el rendiment i el seu estat d’ànim durant la pràctica de l’esport; també serveix per transmetre una sèrie de valors que una escola esportiva ha de tenir”, explica Gonzàlez. Per ell, la psicologia juga un rol important en l’esport, també entre els pares: “Són pilars bàsics del projecte i cal tenir la seva ajuda per arribar als nens i nenes de la millor manera; incidim en que ells són miralls on els pettis es miren i que la feina educativa al club ha de tenir continuitat a casa i al’escola”. El funcionament és el següent: "En el dia a dia establim reunions per equips o categories per complir diferents objectius que s’han establer com necessaris i a més a més contemplem un espai per qualsevol necessitat que detecti el cos tècnic i que requereixi d’una intervenció psicològica"

De moment, la rebuda està sent “molt positiva” tot i que caldran “alguns mesos per poder avaluar els fruits que deixa el projecte”. ". Pel que fa als entrenadors també estan molt engrescats amb el tema i saben que és molt positiu per la seva formació que el club hagi apostat per implantar un projecte de psicologia esportiva per tot el club. Pel que fa als jugadors hi han intervencions directes que s’han fet en diferents equips i ho han aprofitat moltíssim. Tot i això el projecte tot just està començant a rodar i necessitem uns mesos per poder avaluar els fruits que ens deixa el projecte en conjunt", explica.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive