Salva Fernàndez

La Llàntia s'assegura les places d'ascens al guanyar al Juvesport

La Mataronesa ho té tot de cara per quedar segona si guanya al Malgrat

La lliga comença a decidir-se. La Llàntia, després de vèncer al Juvesport, s'ha assegurat una de les dues places que dóna dret a l'ascens a Segona regional. Només falta saber si serà com a primer, amb l'ascens directe, o com a segon, que hauria de passar per la promoció. Per la seva banda, la Mataronesa ho té tot de cara després d'empatar en el partit aplaçat amb el Poble Nou i guanyar a l'Argentona. Rocafonda i Poble Nou, que van guanyar els seus partits, encara poden aspirar a la promoció d'ascens, si la Mataronesa perd en el cas del Rocafonda, i si perden els dos mataronins, en el cas del Poble Nou.

La Llàntia va guanyar en el partit de la jornada al Juvesport, i d'aquesta manera, deixa fora al Juvesport per la lluita per l'ascens a falta d'una jornada pel final. El partit va estar bastant igualat, però la Llàntia, que ha fet un fortí dle seu camp, acaba la lliga sense perdre com a local. Ben aviat, Capilla va marcar al minut 4 després de fer un xut que va traçar una paràbola estranya. Tot i això, el Juvesport, conscient del que es jugava, empatava el partit quatre minuts més tard en una pilota a l'àrea en la que el davanter es va avançar al defensa i porter local. El partit va continuar de tu a tu, amb una Llàntia un pèl més dominadora., i en un contraatac a la mitja hora de joc, va acabar amb un penal sobre Valencia, que Jose Ramón va transformar en el 2 a 1. En la represa tant Dani com Font van poder marcar el tercer, mentre que el Juvesport també va tenir les seves oportunitats per empatar el matx, sobretot en uns remats de cap. Tot i això, i malgrat que la Llàntia es va quedar amb un home menys, van aguantar i segueixen líders de tercera.

La Mataronesa no va fallar davant l'Argentona, i amb el 4 a 1 depenen de ells mateixos per quedar segons, i si fallés la LLàntia, primers. L'argentona va tenir-ho molt complicat, doncs al primer minut de partit, Uri marcava l'1 a 0. Tot i això els visitants van plantar cara als locals, que amb un gol d'Emilio de penal marcaven el segon. Abans del descans, Issaka feia el 3 a 0 que deixava el partit vist per sentència. Els mataronins van fer dos pals abans del descans que podrien haver augmentat el resultat. En la represa, el partit va tenir un ritme més tranquil, i un error del porter de la Mataronesa va permetre a l'Argentona marcar el seu gol. Conati, acte seguit, feia el quart i definitiu gol.

El Rocafonda continua maleint el partit amb el Llavaneres, que va dilapidar les seves opcions d'ascens. Els mataronins, tercers a un punt de la Mataronesa, van golejar al Ronda per un clar 4 a 1. El partit va ser molt plàcid pels blanc-i-negres, que a la primera part ja guanyaven per 3 a 0. Johny, Carlos i Miki marcaven durant el primer temps i sentenciaven el partit. En la represa, el partit es va tornar bastant avorrit, i tot i que el Ronda va escurçar distàncies, el gol de Javi sentenciava el partit. Ara el Rocafonda haurà de guanyar el seu últim partit davant el Cirera i esperar que la Mataronesa punxi en la visita a Malgrat per ser segons i poder fer la promoció d'ascens.

El Poble Nou va vèncer còmodament per 0 a 5 al Sussanenc, i continua quart empatat amb el Rocafonda. Per ells, només els hi val la derrota del Rocafonda i de la Mataronesa per aspirar a la segona plaça. Per la seva banda, el Valldemia va golejar sense problemes al Sant Cebrià per un contundent 8 a 0, i s'asseguren així la sisena plaça.

El Liverpool va guanyar per 2 a 0 al Cirera, i amb aquest resultat s'assegura la setena posició. El partit va començar amb un assetjament constant dels locals a la porteria del Cirera, que es va presentar amb només onze jugadors i un porter suplent. Fins a cinc ocasions clares van tenir els locals per marcar. Però va ser Carlos, qui després d'una gran jugada per la banda d'un company seu, i regatejar al porter visitant, marcava l'1 a 0. En la represa, el partit es va començar a animar per part del Cirera, que va disposar de diversos xuts que no van entrar per poc i d'altres que va refusar el porter local. Dos possibles penals a l'àrea del Liverpool van ser la polèmica del matx. El Liverpool, amb una jugada per la banda que rematava el davanter dins l'àrea sentenciava el partit.

La Juventus va patir per endur-se els tres punts del camp del Llavaneres. Una primera part estranya, va fer que en un error defensiu, els locals, sense fer res de l'altre món, marquessin primer. Tot i això, A dos minuts pel final, una passada de Santi habilitava a Marc Mayola per empatar el matx. En la represa, una recuperació al centre del camp va acabar amb un contraatac de Silva i una parada del porter fora l'àrea va suposar l'expulsió del mateix i el gol de Garrido en la posterior falta. Acte seguit, un xut de Salva des de la frontal de l'àrea suposava el tercer gol verd. Dos gols més, un de gran jugada individual de Silva i un altre de Marc, tancaven la golejada amb el 2 a 5 final.

La classificació:1- Llantia 67p, 2- Mataronesa 65p, 3- Rocafonda 63p, 4- Poble Nou 63p, 5- Juvesport 60p, 6- Valldemia 53p, 7- Liverpool 50p, 8- Juventus 44p, 9- Cirera 40p, 10- Ronda 32 p, 11- Argentona 28p, 12- Llavaneres 26p, 13- Malgrat 23p, 14- Palau 19p, 15- Sant Cebrià 17p, 16 Sussanenc 4p. l