L'Iluro H.C. no pot assolir l'ascens a València

Els mataronins van perdre els tres partits disputats els dies 2,3 i 4 de Juny

L'Iluro H.C. no va poder aconseguir l'ascens a la primera divisió durant el passat cap de setmana, els dies 2, 3 i 4 de Juny, quan va disputar-se la fase d'ascens a Primera Divisió Nacional grup IV a les instal·lacions d'El Saler a València.

A l'equip Mataroní li va venir de d'imprevist el fet de viatjar a València degut a la renúncia d'última hora del RC de Polo i va arribar al torneig amb un estat anímic excepcional, prenent-s'ho com un gran premi a tota la temporada, però amb una preparació física no idònia.

En el primer partit, contra el rival directe, el València HC, l'equip local va resultar estar molt preparat i mentalitzat de cara a l'ascens. A la mitja part el resultat era de 2-0 favorable als locals. Just a la represa els homes de Barrientos retallarien distancies gràcies a un penal còrner transformat per Cortada. Els següents minuts serien d'intens abocament a l'empat per part dels mataronins culminant amb una pilota al travesser de Santisteve, que no va voler entrar. Ja a les acaballes, en un intent extrem d'empatar, seria el València qui augmentaria el marcador 3-1 mitjançant un penal còrner.

Al segon partit, contra els favorits de l'Egara 1935, on militen diversos ex-olímpics, l'equip Mataroní no va posar les coses fàcils a l'equip terrassenc en cap moment. Una bona pressió i un gran desgast físic serien les claus per aguantar el resultat 0-0 gairebé tota la primera part, fins que mitjançant la jugada assajada per excel·lencia dels egaristes, el penal còrner, trobarien el camí del gol per dues vegades. A la represa es repetiria la història i sempre seria el penal còrner el gran referent de l'equip rival. Finalment, gràcies a la gran efectivitat en aquesta jugada, el resultat seria de 4-0 per l'Egara 1935.

En el tercer partit, el Júnior FC 1917, que es va presentar tard a jugar, cosa que l'Iluro HC espera recórrer, serien finalment també els de Sant Cugat qui s'emportarien la victòria. Una primera part on s'avançarien 2-0 degut al cansament acumulat pels mataronins en 3 dies de torneig, seria totalment sufragada per una segona part de pressió impecable i 2 gols de Santisteve i Robinson. Quan l'empat semblava el que acabaria essent el partit, un petit descuit final dels mataronins donaria l'avantatge definitiva al Júnior per 3-2.