Fa tres anys l'Espanyol va crear una escola de futbol base a Sant Adrià amb la idea que no fos competitiva. L'objectiu era que els nens i nenes poguessin jugar a futbol sense aspiracions a competir. L'èxit va ser tan gran que, avui en dia, la llista d'espera és enorme i, de fet, el club es va veure gairebé obligat a crear la XEF (Xarxa d'Escoles de Futbol). Sant Cugat i Lloret van ser els següents a seguir els passos de Sant Adrià, sempre, evidentment, sota la supervisió de l'Espanyol. Ambdues escoles funcionen tan bé que les sol·licituds per crear-ne de noves es multipliquen. La Unió Recreativa Laru no ha volgut perdre l'oportunitat d'afegir-se al projecte i, a partir del proper juliol, comptarà amb una escola de futbol base de la XEF.
Aquesta escola, a més a més, servirà, tal com explica Pep Guinart, gerent de la UR Laru, per omplir un buit que històricament ha tingut l'entitat: «La gent sempre ens preguntava quan organitzaríem alguna cosa per als més petits. Ja comptem amb lligues internes d'èxit, però no per als més petits». Abans de tancar l'acord, els blanc-i-blaus van visitar les instal·lacions, que van rebre el seu vistiplau. «Volien obrir camí al Maresme i van veure que la nostra filosofia coincidia a la perfecció amb la de la XEF», explica Guinart.
El campus, per començar
La primera de les activitats de la nova escola, que està dirigida a tres grups d'edat diferents prebenjamins, benjamins i alevins, serà un campus que començarà el 26 de juny i que durarà quatre setmanes. Les inscripcions es poden formalitzar al 93790 5200. Serà a partir d'octubre quan la nova escola iniciï la seva programació regular. El cost per als nens serà d'uns 45 euros mensuals i s'establiran diferents tipus d'horaris. En tots els casos, però, la filosofia no és la competitiva, tot i que sí que es faran competicions internes. L'Espanyol, per la seva banda, aconsegueix una potenciació de la seva imatge, a més d'ampliar l'oferta d'activitats del club fora del que és estrictament la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.
Una escola pensada per gaudir
Òscar Riera, director de la Xarxa d'Escoles de Futbol de l'Espanyol, té molt clar que «el pare que porti el seu fill a la XEF pensant que triomfarà, s'equivoca. Aquí es va a gaudir i a passar-ho bé. L'objectiu és educar el nen com a persona a través de l'esport, no crear un gran futbolista». Oriol Riera, llicenciat en INEF, és l'encarregat de coordinar totes les escoles de la xarxa, a banda de fer seguir les directrius que té marcades el club. Un dels mètodes que s'utilitza en aquest tipus d'escoles és l'anomenat Futmind, que té com a gran objectiu crear jugadors amb intel·ligència tàctica capaços de resoldre qualsevol situació de joc i no tan sols de jugadors tècnics. De tota manera, la iniciació que es desenvolupa és integral, la qual cosa significa que l'objectiu és contribuir en el desenvolupament de la personalitat del nen o la nena (voluntat, esforç, cooperació, respecte, disciplina...), en el desenvolupament del sistema locomotor i cardiorespiratori, però sobretot en el desenvolupament de les habilitats motrius bàsiques.
Les instal·lacions mataronines són ideals per crear lescola.
Comentaris