Iki (7 punts i 9 rebots) no va tenir el seu millor dia

Aida Soriano Fiérrez

L’Andorra frena el Platges de Mataró

El triomf unionista va estar en l'última jugada, però la pilota no va entrar i el rival es va endur un partit molt disputat per 83-85

No va poder ser i la setena victòria de la temporada haurà d’esperar. El Platges de Mataró va caure dissabte passat, dia 10, davant el River Andorra per 83-85. Després d’una lluita aferrissada, el rival es va endur el triomf davant la impotència local en veure com el triple de Jordi Ventura, que hauria estat el de la victòria, sortia rebotat i el posterior tir de Jobacho tampoc entrava. El partit, corresponent a la vuitena jornada de Lliga EBA, i disputat a un Josep Mora ple, va estar marcat pels triples dels visitants i el poc encert anotador dels locals en moments claus de l’enfrontament.

Durant els primers deu minuts de l’encontre davant l’Andorra, els assistents al Palau Josep Mora es van adonar del fet que la victòria no seria un camí de roses. Iki, no s’acabava de trobar bé sobre el parquet i els tirs no entraven, però Sergi Homs (18 punts) i Marc Forcada (21 punts) s’encarregaven de tirar del carro. L’Andorra per la seva banda, ajusticiava des de la línia de 6’25 els d’Albert Illa de la mà de Jorge Olcina (3 triples) i els visitants s’emportaven el quart per 21 a 26. Tot i així, els unionistes no deixaven de treballar i treballar, perquè sabien que res era impossible i que l’afició a cop de “Mataró, Mataró” els intentaria portar si més no fins el triomf.

Però tot i el marcatge a Olcina (20 punts), seria novament aquest qui s’encarregaria a l’inici del segon període de castigar amb un altre triple els unionistes, que no esperaven ni un segon més per reaccionar i començar la remuntada. Ignasi Ariño es jugava per doble vegada el físic per anotar, Miki entrava perfecte a cistella, i Homs i Forcada seguien en la seva línia fins que Jobacho aconseguia igualar el matx a 41 i Ventura posava el definitiu 46-41 al descans.

A la represa, els d’Illa es veien sorpresos novament per un dels tiradors de l’Andorra: Albert Ros (13 punts), que escurçava diferències amb un llançament des dels 6’25. Això, sumat al posterior desencert dels unionistes en atac, permetia a l’Andorra igualar en menys de dos minuts el partit. I la història es tornaria a repetir novament uns minuts més tard quan el mateix Ros retallava distàncies i el rival aconseguia superar el Platges de Mataró, arribant a un 60-61 a falta dels últims deu minuts.

Els jugadors mataronins tenien el cap baix i Albert Illa els hi recordava que només perdien d’un punt i que no hi havia lloc per les cares llargues, que allò no era res. Els unionistes, però, no ho veien clar. I més quan Olcina es convertia novament en protagonista en clavar un altre triple i augmentar la diferència a quatre (60-64). Però a cop de “Mataró, Mataró” els de la capital del Maresme van començar a revifar i per molt que l’Andorra intentava marxar al marcador, Jordi Ventura a cop de triple i Sergi Homs eren els intrèpids que s’encarregaven de deixar el lluminós 83-83 a 19 segons pel termini. A partir d’aquí, Miki forçava la personal, Xavier Galera encistellava els dos tirs lliures pels visitants i la següent jugada seria la definitiva. Així, Jordi Ventura, molt segur de les seves possibilitats, assumia la responsabilitat i el Platges de Mataró optava per la victòria amb el llançament d’un triple: Jordi Ventura tirava, el tir no entrava, el rebot el pescava Jobacho i el seu tir, que hagués suposat forçar la pròrroga, es sortia de la cistella i el Platges de Mataró consumava la segona derrota de la temporada.

Albert Illa: “Estem tristos, però ja ho adreçarem”
Al final de l’encontre, el tècnic unionista, Albert Illa, explicava les seves sensacions després d’haver tingut tan a prop la victòria: “Avui volia guanyar i volia dormir líder o co-líder, i no ha pogut ser. Estem tristos, jo estic molt trist, però ja ho adreçarem”. “Hem apostat per no anar a la pròrroga i un altre dia el tir hagués entrar. De totes maneres el que m’agrada és que, ara mateix estic molt trist, però perdent un partit a casa amb la gent més o menys contenta, sembla un funeral, i això vol dir que som ambiciosos, que som molt poc conformistes”, afegia Illa. L’entrenador també creia que “en dos moments hem comès errades de concentració i de voler fer-ho maco i ens ha costat potser no trencar el partit”, però “seguirem intentant treballar a tope”, concloïa l’entrenador del conjunt mataroní.

Ara, després de perdre davant l’Andorra, els homes d’Albert Illa són tercers a la classificació, empatats amb el Montcada, segon, i tres equips més, a l’espera d’un entrebanc del líder, el Valls. El proper diumenge, desplaçament complicat dels unionistes a la pista de l’UGT Aragó.