Marc Mayola

Jordi Ventura torna a ser decisiu per la UE Mataró

De la mateixa manera que a la pista del Sant Josep, un bàsquet sobre la botzina del base mataroní, dóna la victòria als de Margall contra el Montsó

Faltaven 5 segons i 3 dècimes pel final del partit. El Montsó, després de remuntar 12 punts en l'últim quart, havia empatat a 70 gràcies al rebot capturat després d'errar un tir lliure. Temps mort. Jordi Ventura agafa la responsabilitat, creua tot el camp amb la pilota controlada i anota un tir en suspensió just sobre la botzina. Al final, 72-70 per la UE Mataró que ja suma dues victòries consecutives in extremis.

El partit havia començat fatal pel Mataró. Només tres minuts de joc i la primera mala notícia per Margall: Paco Hernández, l'únic pivot clàssic de l'equip, es lesiona i ha d'abandonar el partit. L'entrenador unionista explica que "en aquell moment, tothom ho va veure negre. L'equip, però, va superar la baixa d'en Paco perquè és molt treballador i sempre creu en la victòria." A Margall, però, li preocupa l'estat de Paco Hernández perquè "sembla un esquinç de turmell fort i podria estar uns quinze dies de baixa."

La lesió d'Hernández va obligar el Mataró a multiplicar-se en les tasques defensives sota la cistella. L'agressivitat i la major rapidesa dels mataronins van ser claus per contrarestar, durant gairebé tot el partit, el poder del Montsó a la pintura. Els dos primers quarts van ser força igualats però el Mataró ja començava a minar la moral del rival des de més enllà de 6'25. Al final del primer període, triple de Ventura per empatar (15-15). Al final de segon, triple de Costa per situar el 35-32 al descans.

A l'inici del tercer quart, la UE Mataró va començar a marxar en el marcador gràcies, en bona part, a l'encert d'Artur Magriñà i Xavier Costa en el llançament exterior (46-37). A més, la bona actuació defensiva de jugadors com el jove de 17 anys Sergi Homs, i de tot l'equip en general, provocava la saturació ofensiva del Montsó. Al final del tercer període, un altre triple, aquesta vegada de Moisès Casin, ampliava l'avantatge a 12 punts (56-44).

A l'últim quart, però, el Montsó va començar a anotar tot el que fins llavors havia errat. En els darrrers deu minuts, els de La Franja van clavar els seus únics triples del partit, van dominar la pintura i el rebot ofensiu sense problemes, gràcies a alguns errors de concentració del Mataró, i van igualar a 70 punts a falta de 5 segons pel final. Llavors, la sang freda i el caràcter guanyador de Jordi Ventura van sentenciar a favor de la UE Mataró.

3 victòries i 3 derrotes pels unionistes en els sis partits disputats de Lliga EBA. El proper cap de setmana, els de Margall visiten la pista del Sant Pere, un altre equip que també presenta un balanç equilibrat de victòries i derrotes.

Margall: "El 99% de jugadors de l'equip són guanyadors nats"
Josep Maria Margall sempre s'ha mostrat molt satisfet amb l'actitud dels seus homes. Després del partit assegurava: "Si tinguéssim altres jugadors, gent més alta, potser ho faríem més bé, però no tindríem la trempera que té aquest equip quan juga."

L'entrenador calellenc del Mataró explica perquè van acabar patint per guanyar un partit que semblava molt encarrilat: "Guanyàvem de més de 10 punts. Llavors, vam intentar fer una mica de zona perquè estàvem molt carregats de personals. Ells, però, van jugar bé contra la nostra zona i van anotar bàsquets que fins aleshores no havien anotat."

Per acabar, Margall no només vol destacar el paper de Jordi Ventura, sinó que es mostra orgullós de tota la plantilla: "Ell (Jordi Ventura), és un guanyador nat, però com ho són el 99% de jugadors de l'equip. La nostra supervivència d'aquests moments bé donada perquè tenim jugadors guanyadors."