-
-

Un Vilanova superior s'emporta els 3 punts de Mataró

Els homes d'Ivan Sanz no podem remuntar un marcador advers des del minut 8

El partit es presentava complicat i les expectatives no van fallar. El precedent del partit de pretemporada que va enfrontar al GrupClima Mataró i al Vilanova (2-4) donava pistes als mataronins del que esdevindria el dissabte al Pavelló de Cirera. Els vilanovins van posar-se per davant al marcador al minut 8 de la primera i als homes d'Ivan Sanz els va costar gairebé 15 minuts poder igualar el marcador, perquè, dos minuts més tard el Vilanova tornés a marcar. Finalment, a dos minuts per acabar el partit, el Vilanova va sentenciar l'1 a 3 definitiu. El resultat, però, no fa variar la novena posició per als mataronins.

El partit va començar amb un clar domini de la pilota dels locals. Però no n'hi va haver prou. Al minut 5, un contracop del Vilanova podria haver significat el 0 a 1 si no hagués sigut per un Pere Anton molt concentrat que va refusar el llançament. Seguint la mateixa jugada, Bartrès prenia la pilota i quedant sol davant el porter es veia sorprès per un defensa del Vilanova que el deixaria estès a terra. La falta, va ser llançada per Rocasalbas que va enviar la pilota directament a fora. La jugada polèmica del partit va esdevenir en el minut 6. Rocasalbas inventava un potent xut que el porter del Vilanova, David Arellano, refusava. Seguidament, Bartrès ho intentava perquè novament Arellano autrés. El tercer en discòrdia va ser Rocasalbas que ho va tornar a intentar, però tampoc va entrar. Fins que va arribar Marc Navarro, que no va ser menys, i va provar-ho. El seu llançament va ser refusat per Arellano, tot i que la pilota semblava haver entrat, i els jugadors mataronins ja alçaven els braços per celebrar-ho, els àrbitres no van donar el gol. Dos minuts més tard d'aquesta jugada va ser David Ros, qui agafant e rebot d'una aturada prèvia de Pere Anton, avançaria als de Vilanova en el marcador. Amb el gol el Vilanova va canviar de tàctica i va deixar d'arriscar de cara porteria. Els mataronins, per contra, van mostrar-se molt sòlids en defensa i provant de diferents maneres d'encertar de cara a porteria. Aquesta solidesa en defensa va provocar, que, al minut 19 de la primera part, Xavier Gonzàlez provoqués un penal sobre un jugador del Vilanova. L'encarregat de fer el llançament va ser Josep Lluis Del Riu, però Pere Anton va frustrar l'intent. Quan faltaven 3 minuts l'incansable Jordi Bartrès ho intentava de nou, enviant la pilota al travesser. El rebot, el va agafar Marc Navarro, però Arellano va refusar. Finalment, Adam Puig va inventar un potent xut que va significar l'empat a 1. Un minut més tard, però, Roger Boira avançava als de Vilanova al marcador gràcies a un espectacular xut creuat. Amb l'1 a 2 es va arribar al descans.

En la represa la tònica de joc van ser les interrupcions. Als 3 minuts de joc, un possible penal sobre Jordi Bartrès després que Arellano el fes caure va desesperar als jugadors groc i negres. Al minut 10, novament Bartrès prenia la pilota al mig del camp, combinava amb Navarro, i el xut finalment va ser aturat per Arellano, que no deixava cap espai a la porteria. Dos minuts més tard, una jugada combinada entre Bartrès i Rocasalbas acabava amb la pilots estavellada al pal. A falta de 4 minuts, els àrbitres van assenyalar una falta sobre Bartrès que Rocasalbas es va encarregar de llançar, i Arellano d'aturar. En el contraatac, una combinació entre Roger Boia i Jordi Del Amor, va acabar amb un potent xut del segon, que va sorprendre Pere Anton, però que un Roger Rocasalbas molt atent va treure de sota pals. Quan faltaven dos minuts, va ser Santi Julivert qui, prenent la pilota al seu camp, va driblar tots els jugadors que se li van posar per davant i amb un potent xut va sentenciar el partit, signant el definitiu 1 a 3.