Les noies amb el trofeu i les medalles pel tercer lloc

L'equip femení del GrupClima Mataró acaba tercer d'Espanya

Les mataronines aconsegueixen classificar-se així pel campionat d'Europa de l'any vinent

El GrupClima Mataró femení va aconseguir aquest passat cap de setmana el tercer lloc en el Campionat d'Espanya de clubs, celebrat a Gijón. Les mataronines, que van perdre en les semifinals amb el Voltregà, campió de Catalunya i a les postres també d'Espanya, es classifiquen així pel campionat europeu de l'any vinent. Les noies entrenades per Sergio Alonso només van perdre un partit en tot el torneig, ja que en la fase de lligueta la diferència de només dos gol davant l'amfitrió, el Biesca Gijón, amb qui van empatar a punts, les va enviar en el fatídic creuament a semifinals amb el millor equip estatal. Davant l'Alcoron, les noies van vèncer còmodament 2-8 i es van assegurar la tercera plaça.

Les mataronines van quedar encreuades amb un grup que semblava assequible, a priori. El Mash de Santander i l'Ureca gallec eren els dos equips més febles del campionat. El tercer rival era el Biesca Gijón, d'un nivell similar a les mataronines. El principal problema que van tenir les noies de Sergio va ser que l'equip amfitrió, per convenis televisius, jugava a una hora preestablerta. Aquest horari era posterior als partits del GrupClima, pel que coneixien el resultat amb antelació i podien buscar una golejada millor en cas d'empatar a punts amb les mataronines al final de la lligueta. El primer partit, El GrupClima es va passejar davant el Mash amb un contundent 16-0. El Biesca guanyava el seu partit 1-6 amb l'Ureca. en el següent partit, les mataronines van vèncer 8-0 a l'Ureca, i els amfitrions ja sabien quin resultat havien d'aconseguir per millorar el gol-avarage de les seves principals rivals pel primer lloc. El Biesca va golejar 22-1 al Mash i acabava amb dos gols per sobre dels totals de les noies de Sergio.

En el partit decisiu, les mataronines no van poder passar de l'empat a u amb el Biesca. El partit va estar controlat en tot moment pel GrupClima, que va anar per davant al marcador al llarg de tot el partit. A un minut i mig pel final, l'àrbitre va assenyalar una falta directa inexistent en un contracop ràpid del Biesca en el que la davantera local va caure. L'empat a u donava el primer lloc a les asturianes. A trenta segons pel final, l'àrbitre va assenyalar una nova falta directa dubtosa, aquesta favorable a les mataronines, possiblement per compensar l'errada anterior, però l'equip no va poder aprofitar aquest avantatge, i van acabar segones de grup.

En les semifinals, el Voltregà no va donar cap opció al GrupClima, i va vèncer per un clar 5-1, deixant de nou a les mataronines a les portes d'un èxit, com ja va passar en l'última jornada de la Lliga catalana. En el partit pel tercer i quart lloc, les noies de Sergio Alonso van patir durant la primera part per doblegar a l'Alcorón. En els primer temps, les noies van marxar amb un avantatge mínim de 2-1. En la represa, una segona part magnífica va permetre obrir escletxa al marcador, i deixar un 8-2 definitiu que parla per si sol.