-
-

L’AGD Mataró goleja al Follonica en una victòria històrica

Els mataronins sumen el primer triomf a la Lliga Europea davant el flamant campió de copa d'Itàlia

L’AGD Mataró ja ha fet història. La va fer amb la victòria a la Copa CERS i la seva participació a la Lliga Europea. I ara arriba el primer triomf en la màxima competició del vell continent. El conjunt de Joan Carles Vadillo va demostrar que l’equip té nivell per donar la cara contra qualsevol, encara que això signifiqui enfrontar-se al campió de la Copa italiana i golejar-lo. L’equip rebia dissabte el Follonica, un rival que necessitava guanyar per fer valer la seva condició de segon favorit de grup i que va acabar derrotat i cuer en solitari. El Vic va guanyar el Saint Omer i ara mateix els mataronins tenen opcions reals de passar ronda.

El partit semblava que tindria un guió ben diferent a com va acabar. Els mataronins van encaixar el primer gol abans del minut de joc, una gerra d’aigua freda que podia haver desencadenat en una derrota contundent. Res més lluny de la realitat. Un dels equips punters de la Primera italiana es va anar desfent davant els de Vadillo, que mica en mica van agafar el ritme de joc i van demostrar tot el seu potencial. L’equip va començar a tenir ocasions i només la mala sort va impedir que s’empatés el matx abans d’arribar al descans.

En la represa, els mataronins van fer el més difícil: empatar. Eric Florenza, jove jugador que està multiplicant el seu preu com a futura estrella a cada partit que passa, va aconseguir fer l’1-1 al poc de començar. El partit canviava de color i s’obria amb tot per decidir. Quan faltaven cinc minuts per acabar el matx, Adam Puig va aconseguir fer el segon gol dels mataronins, que els deixava a les portes d’un triomf per emmarcar. Florenza, sense temps perquè el Follonica reaccionés, va fer el tercer en una falta directa. El partit estava dat i beneït i Puig va rubricar la golejada amb un altre gol a pocs segons per acabar que donava el triomf i la segona posició de grup, empatat això sí amb els francesos del Saint Omer.

Jornada propicia

Els mataronins, que no van disputar jornada de lliga i la van avançar en el seu moment (derrota amb l’Areces) han vist com la jornada els permet estar mitjanament tranquils fins l’any vinent. L’equip està vuitè amb 15 punts, tres per sobre del descens.