Ariño, en acció durant el partit. Foto: Joan Ventura.

L’Homs no falla i suma la vintena victòria

El conjunt de Charly Giralt defensa la seva posició de privilegi davant l’Alfindén (86-61)

Vint victòries i només tres derrotes. Aquesta és la targeta de presentació de la UE Mataró-Homs en el Grup C1 de la Lliga EBA. El conjunt de la capital del Maresme és líder de la competició tot esperant els partits que tenen pendents el Vic i el Basket Mallorca. En cas de victòria dels rivals directes, hi hauria un triple empat al capdavant de la taula. Sigui com sigui, aquests equips encara han de jugar entre ells i l’Homs té al seu abast certificar un lloc a les fases d’ascens. Per tal d’aconseguir-ho, cal acabar la temporada amb actuacions sòlides com la d’aquest dissabte davant l’Alfindén.

El conjunt de Charly Giralt no volia sorpreses i va sortir a la pista disposat a marcar el ritme des del principi. Al final del primer quart, el marcador ja indicava un clar 23 a 16. La tendència semblava evident, també tenint en compte el potencial dels equips. El segon període va servir per acabar de deixar les coses clares: 33-15 i resultat acumulat de 56-31 per marxar al descans.

Durant la segona meitat, l’Homs va viure de renda i en va tenir prou. Al final del partit, la diferència era la mateixa que al descans (un +25, 86-61). L’equip local va fer més punts en el segon quart (33) que en la suma del tercer i últim període (30). La feina ja estava enllestida des de feia estona. La UEM va ser molt millor en el tir exterior (9/31 en triples per 2/15 del rival) i també va ser superior en el rebot (43 a 38) malgrat que el visitant Soulemane Chabi en va capturar 15 ell tot sol.

A l’altra banda de la pista el jugador més participatiu sota l’anella va ser Jordi Juanola, que va agafar 13 rebots. Aquesta vegada, Omaru Toure va acabar el partit amb 8 rebots (una xifra que sent ell podria considerar-se de normal o fins i tot discreta). Pol Cánovas també va sumar 8 rebots, a banda de destacar en el capítol anotador amb 19 punts. Juanola, amb 17, va ser l’altre jugador local que va superar la barrera dels deu punts en aquesta victòria davant l’Alfindén.